Rebarborová a figová zmrzlina
Autor receptu: alexola
pomaly sa končiaci horúci víkend sme si spríjemnili aj s týmito chutnými domácimi
zmrzlinami. robila som ich v zmrzlinovači.
15 porcií |
20 minút príprava |
Postup
- Stonky rebarbory som ošúpala, nakrájala na menšie kúsky, zasypala cukrom, zaliala vodou a mierne povarila.
- Uvarenú rebarboru som rozmixovala a vliala do zrmrzlinovača spolu s mliekom a šľahačkovou smotanou. Za 15-20 minút som mala hotovú krémovú zmrzlinu. Zmrzlinu si môžte pripraviť tiež striedavým mixovaním a mrazením zmesi.
- Nech sa páči - rebarborová (veľmi chutná a osviežujúca)
- Na figovú zmrzlinu som použila mrazené figy (čerstvé figy som si po príchode z Chorvátska ošúpala, zamrazila), tieto som rozmixovala ponorným mixérom- zrniečka zostali v celku, takže výslednú zmrzlinu príjemne obzvláštňujú. Rozmixované figy som zmiešala s ostatnými surovinami a vliala do zmrzlinovača.
- Nech sa páči - figová so sušenou figou v čokoláde :)