Ražniči z mletého mäsa
Autor receptu: podravka
Komerčný recept<br />
Guľky z mletého mäsa spolu s cibuľou napichajte na špajdľu, podávajte s chutným
Ajvarom a
vychutnávajte si výborné jedlo pripravené pod holým nebom.
Postup
- Mleté mäso zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom a ochucovadlom pikant. Zmes poriadne premiešame a necháme postáť cca 30 minút.
- Pridáme vajce, petržlenovú vňať a strúhanku. Celú zmes rukami premiešame, aby sa ingredience poriadne prepojili, a aby sa nám dali urobiť guľky.
- Zo zmesi vytvarujeme menšie guľky. Červenú cibuľu nakrájame na väčšie časti (najlepšie štvrtiny) a potom ich striedavo s guľkami napichujeme na špajdle.
- Pripravené ražniči grilujeme na grile alebo grilovacej panvici.
- Na doplnenie chuti podávame s Ajvarom jemným alebo ikantným, s omáčkou podľa vašej chuti alebo teplým pečivom.