Ražniči z mletého mäsa

Autor receptu: podravka

Komerčný recept<br /> Guľky z mletého mäsa spolu s cibuľou napichajte na špajdľu, podávajte s chutným Ajvarom a vychutnávajte si výborné jedlo pripravené pod holým nebom.

4
porcie
40 minút
príprava

Postup

  1. Mleté mäso zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom a ochucovadlom pikant. Zmes poriadne premiešame a necháme postáť cca 30 minút.
  2. Pridáme vajce, petržlenovú vňať a strúhanku. Celú zmes rukami premiešame, aby sa ingredience poriadne prepojili, a aby sa nám dali urobiť guľky.
  3. Zo zmesi vytvarujeme menšie guľky. Červenú cibuľu nakrájame na väčšie časti (najlepšie štvrtiny) a potom ich striedavo s guľkami napichujeme na špajdle.
  4. Pripravené ražniči grilujeme na grile alebo grilovacej panvici.
  5. Na doplnenie chuti podávame s Ajvarom jemným alebo ikantným, s omáčkou podľa vašej chuti alebo teplým pečivom.