Raw roláda s jablkami a orechmi

tinka1977 - fotkatinka1977, 19. marca 2016
Raw roláda s jablkami a orechmi
Foto: tinka1977

Aj maškrtiť sa dá zdravo a veeeľmi chutne :) Moja 5 ročná dcérka nevydržala ani kým stuhne. Hneď som jej musela z nej jeden Zobraziť celý popisAj maškrtiť sa dá zdravo a veeeľmi chutne :) Moja 5 ročná dcérka nevydržala ani kým stuhne. Hneď som jej musela z nej jeden kúsok odkrojiť :)

20 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
1 šálka
1 šálka
1 PL
podľa potreby
Plnka:
4 ks
150 g mleté (ľubovoľné, ja som dala lieskové)
1 ČL
podľa chuti
podľa chuti (alebo iné prírodné sladidlo)




Postup

  1. 1

    Pohánku dáme do väčšej misky a necháme cez noc poriadne namočenú vo vode naklíčiť. Hrozienka tiež na noc namočíme. Ráno prebytočnú vodu zlejeme, pohánku v utierke, alebo čistej látkovej plienke vysušíme a spolu s hrozienkami rozmixujeme na "cesto". Pridáme kakao, opäť premixujeme a podľa potreby pridáme vodu aby vznikla tuhšia lepivá masa.

  2. 2

    Jablká prekrojíme, zbavíme jaderníka, nastrúhame, pokvapkáme citrónovou šťavou, zmiešame s orechmi a škoricou. Podľa chuti pridáme citrónovú šťavu a med alebo preferované sladidlo.

  3. 3

    "Cesto" dáme medzi potravinovú fóliu, rozvaľkáme na požadovanú hrúbku, rozotrieme naň plnku kúsok od okrajov a zrolujeme. Dáme do chladničky na 2-3 hodiny stuhnúť.

  4. 4

    A teraz už len maškrtiť :) Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

haji
@Tinka1977 tvůj recept se mi moc líbí! Jsi šikulka! Jedlé a ještě zdravé je více než cenné!! Děkuji!
tinka1977
@Haji , ďakujem krásne :) Dúfam, že bude chutiť tak, ako nám. Práve maškrtí celá rodinka :)
danda3
Pekná roláda, chcem sa spýtať, nezredne jablková plnka, keď nie je varená, koľko asi vydrží?
tinka1977
@Danda3 (20.3.2016 16:42)

Ďakujem :) Nie, nezredne. Tých orieškov je dosť na to, aby stiahli vlhkosť z jabĺk a keďže sa nevaria, ani nepečú a med, alebo iné sladidlo sa pridáva len na zjemnenie kyslejších jabĺk. Ja som dala jednu zarovnanú lyžicu medu, no ak by boli sladké jablká, nedám nič. Musím povedať, že netuším, koľko vydrží, lebo ja som ju robila včera a dnes je z nej už len kúsok, nakoľko je nás veľa :) Ale myslím, že v chladničke dva dni určite :)
kukulienka71
Ani som nevedela, že pohánka sa dá jesť aj bez tepelnej úpravy. Roláda je pekná, dala si si záležať:-)
tinka1977
@Kukulienka71 (21.3.2016 16:24)

Ďakujem :) Ja som ju tiež predtým nejedla takto, len varenú, alebo pečenú :) K tomuto som sa dostala, keď som hľadala raw recepty. Našla som podobný recept na roládu a prispôsobila som si ho :)
samie
..ak nechcem použiť pohánku, možem ju nahradiť jemnymi ovsennymi vločkami?
tinka1977
@Samie (4.8.2016 15:17)

Prepáč, dlho som tu nebola, mala som problémy s počítačom. Netuším, čo by urobili ovsené vločky. Správajú sa úplne inak, ako pohánka...
cikitka
Dobrý deň tak skúšala som vás recept a spravila som chybu ze som pohanka nevysusilalen nechala odkvapkať (ze načo keď tam ide aj voda) a cesto som mala riedke, na fóliu som ho rozotierala..zavinut sa dala a reku vchladnicke stuhne a bude ako na vašom obrázku ale stále je moc mäkká :( uvidíme ako bude chutit :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia