Raw roláda s jablkami a orechmi

Autor receptu: tinka1977

Aj maškrtiť sa dá zdravo a veeeľmi chutne :) Moja 5 ročná dcérka nevydržala ani kým stuhne. Hneď som jej musela z nej jeden kúsok odkrojiť :)

20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pohánku dáme do väčšej misky a necháme cez noc poriadne namočenú vo vode naklíčiť. Hrozienka tiež na noc namočíme. Ráno prebytočnú vodu zlejeme, pohánku v utierke, alebo čistej látkovej plienke vysušíme a spolu s hrozienkami rozmixujeme na "cesto". Pridáme kakao, opäť premixujeme a podľa potreby pridáme vodu aby vznikla tuhšia lepivá masa.
  2. Jablká prekrojíme, zbavíme jaderníka, nastrúhame, pokvapkáme citrónovou šťavou, zmiešame s orechmi a škoricou. Podľa chuti pridáme citrónovú šťavu a med alebo preferované sladidlo.
  3. "Cesto" dáme medzi potravinovú fóliu, rozvaľkáme na požadovanú hrúbku, rozotrieme naň plnku kúsok od okrajov a zrolujeme. Dáme do chladničky na 2-3 hodiny stuhnúť.
  4. A teraz už len maškrtiť :) Dobrú chuť!