Rajčinová kapusta s morčacími krkmi fotorecept

elysa - fotkaelysa, 16. mája 2014
Rajčinová kapusta s morčacími krkmi (fotorecept)
Foto: elysa

Obyčajná sýta polievka pre tých, čo radi oberajú kostičky... Varievam ju z morčacích krkov, alebo drobov z kačíc a husí, ktoré si postupne v mrazničke našetrím.

6-8
porcií
25 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Suroviny

cca 1 kg (alebo droby)
1 kg
140 g
1 ks
2 PL
1,5 PL
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Teraz som mala tieto kusy krkov: 2 morčacie, 1 husí, 1kačací krk, sdrce a žalúdok z husi. Umyla som ich a očistila.

    Rajčinová kapusta s morčacími krkmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Krky sú dlhé, tak ich presekujem na polovice.

    Rajčinová kapusta s morčacími krkmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vložím ich do hrnca zo studenou vodou a dám pomaly variť.

    Rajčinová kapusta s morčacími krkmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zatiaľ som si nakrájala mladú kapustu.

    Rajčinová kapusta s morčacími krkmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď polievka zovrie, pozbierame "šuminy", pridáme asi 1 PL soli a pomaly varíme asi 1 hodinu. Šuminy zbierame podľa potreby.

    Rajčinová kapusta s morčacími krkmi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po hodine pridáme pokrájanú kapustu a podľa potreby dolejeme vodu, alebo vývar.

    Rajčinová kapusta s morčacími krkmi (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Teraz pridávam aj cibuľu pokrájanú na drobno.

    Rajčinová kapusta s morčacími krkmi (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po ďalšej približne 0,5 hodine pichnem vidličkou do mäsa, ak nie je mäkké, ešte nechám variť, ak je mäkké tak pokračujem, pridám rajčinový pretlak.

    Rajčinová kapusta s morčacími krkmi (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pripravím klasickú zápražku- na roztopenej masti opražím múku, pridám mletú sladkú papriku a zalejem studenou vodou, dobre rozmiešam a vlejem do polievky.

    Rajčinová kapusta s morčacími krkmi (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Od istého času používam na zápražky, obaľovanie mäsa a časť múky v pečení nahrádzam ovsennou múkou.

    Rajčinová kapusta s morčacími krkmi (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Polievku necháme prejsť varom a dochutíme podľa svojej chuti- soľou a mletým čiernym korením.

    Rajčinová kapusta s morčacími krkmi (fotorecept) - obrázok 11
Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z hydiny, Morčacie mäso, Polievky, Lacné jedlá, Varené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Elys,tá kombinácia rajčinová kapusta a ako sa hovorí "najlepšie je mäso od kosti" nemá chybu,upratanie mrazničky je jedna vec, ale výsledok receptu - super!!!
1x elysa
ešte som nevarila veru kapustu takpovediac s hydinou, zaujímavé, ale pekný recept, veľmi podobne varím sladkú červenú kapustu s pretlakom, ale bez mäsa, ovsennú múku tiež používam
ako pozorujem mojich priateľov, čo varia mäso, po hovädzích chvostoch u nich hneď nasledujú morčacie krky :-) asi na tom niečo bude :-)