Radkine batôžky fotorecept

eldina - fotkaeldina, 3. apríla 2016
Radkine batôžky (fotorecept)
Foto: eldina

Nazvala som ich po Radke, mojej zlatej kolegyni zo Znojma, ktorá ich priniesla do práce. Sú úžasné-chutia ako keksík, je ich veľa , cena Zobraziť celý popisNazvala som ich po Radke, mojej zlatej kolegyni zo Znojma, ktorá ich priniesla do práce. Sú úžasné-chutia ako keksík, je ich veľa , cena na to množstvo veľmi prijateľná a čo je dôležité, je to rýchle!! (Samozrejme som hneď urobila dve dávky ).

50
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
250 ml
cca 500 g
Plnka:
1  bal
Posýpka:
podľa potreby
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Na obrázku mám ingrediencie z jednej dávky..ako vidíte: nič čo by zabilo peňaženku..(Nemusí byť presne Cera, ide o to, aby to bol 100% stužený tuk)

    Radkine batôžky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tuk postrúhať, pridať šľahačku, prisýpať múku a zamiesiť mäkké cesto /sprvu je hutné, ale časom sa tuk pod vplyvom teplých rúk poddá :) /

    Radkine batôžky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pracovnú dosku posypať múkou a vyvaľkať tenké cesto / s cestom sa príjemne pracuje/.. ..Nakrájať ho na kocky a plniť lekvárom..../ bola som rýchla-mala som rôzne veľkosti, ako sami vidíte :) /

    Radkine batôžky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plech vystlať papierom na pečenie, z cesta (sa pokúsiť) urobiť batôžky a ukladať na plech ( Trúbu už mať vyhriatu na cca 200°C)..

    Radkine batôžky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Piecť cca 15 minút na 200°C ( musia mať "dozlatova" farbu)..

    Radkine batôžky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ešte horúce z trúby obaľovať v práškovom cukre zmiešaným s trochou škorice (množstvo neviem uviesť, batôžky ho dosť "pijú", nakoľko sú z tuku , pri 2 dávkach som potrebovala cca 400 g)

    Radkine batôžky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Úvodná foto je z jednej dávky, robila som z dvoch (cca 50 kusov vyšlo-2 plechy), druhé batôžky som plnila orechovou plnkou ( zomlieť vlašské orechy, pridať cukor a trochu mlieka), bála som sa , či mi z nich plnka nebude vytekať, ale ani z jedného...takže vrelo odporúčam...batôžky chutia úžasne, pripomínajú niečo medzi lineckými koláčikmi a keksom..do cesta nejde cukor, ak by si niekto myslel, že som náhodne vynechala, koláčik je sladký z plnky a obaľovania .

    Radkine batôžky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    tento recept síce nepatrí medzi balkánske jedlá, ale tak ma nadchol, že som ho musela uverejniť :)..možno už je na Vareche, ale nehľadala som, lebo ma to nezaujíma :)..ved aj Segedínov či Držkáčov je tu asi neúrekom...

Diskusia k receptu

jozka2
Eldina,vyzeraju fantasticke,hned by som si dala a hlavne vytsj spat,kde si sa stratila.Chcem sa spytat cim nahradit ceru ta je pre mna nedostupna inac vdaka za recept.5*****
klukodvody
Pěkný recept, takový od nás a jestli mohu tak nahradit asi jde Iva to je také asi to samé.
smejkad
hm, neviem ci odolam, asi budu aj u nas :-)
kolko mozem ratat, ze vydrzia, ked dobre schovam?
haji
@Smejkad (3.4.2016 19:53)
nejbezpečnější budou schované u sousedů!! haha Smejkad, já to tak dělám, když je nejhůř, bo sladké přede mnou bezpečné není! Nedávám si k nim sice koláče, ale bonbonieru pro někoho určenou apod..
Krásný recept, ukládám! Děkuji!
1x motyka
zolik
@Haji (3.4.2016 21:59)
vyborny napad, skovavat si sladkosti u susedov :-) tak to som este nepocula, ale preco nie, ked to ochrani bonbonieru.
stanci11
a s takou makovou plnkou, pomoc :D by som aj tie dva plechy zvládla zjesť :D
eldina
všetkým ďakujem moc za milé komenty, recept určite stojí za pochvalu (kto ho vymyslel, tomu patrí aj moja vďaka)
eldina
@Smejkad-netu ším koľko, ale nakoľko tam nie je nič, čo by sa malo pokaziť a tuk konzervuje, tak snád dlho (zároveň čo je to dlho, že? :)) ..ved pichni ich do mrazničky, ja mrazím všetko :)
torticka
Paťka, take kolače mam rada. Ale aj mačičku, aku maš na fotke, mam rada. Mna kedysi.volali mačiarka.
evanaaa
Videla som aj šatôčky ( či rohlíčky?) z takéhoto cesta a už vztedy som si na ne brúsila zuby :), takže si hneď recept ukladám, sladké mám rada, veď som cukrovkárka, nie? :), ale mám dobré náhrady cukru aj na posýpanie. A aké môžem mraziť - ešte neupečné, alebo už pečené?
olinka12
Dojeme nedeľnú nepečenú tortu a už aj pečiem vaše koláčiky ukladám aby sa mi nestratili .....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia