Quiche ... avec la pâte brisée aux céréales fotorecept

dzejsik - fotkadzejsik, 31. marca 2016
Quiche ... avec la pâte brisée aux céréales (fotorecept)
Foto: dzejsik

Na úvod dúfam, že na vás toľká francúzština nepôsobí odstrašujúco. :) Už keď som ho naposledy piekla na jednu francúzsku akciu, najviac mi z Zobraziť celý popisNa úvod dúfam, že na vás toľká francúzština nepôsobí odstrašujúco. :) Už keď som ho naposledy piekla na jednu francúzsku akciu, najviac mi z neho zjedol francúzsky lektor a recept si pýtali študenti francúzštiny ... no nenapíšte to v originále. ;)

12
porcií
15 minút
príprava
45-50 minút
na 180 °C

Suroviny

Pâte brisée aux céréales:
130 g
50 g
100 g
30 ml sudená
 štipka
Základná náplň:
4 ks
200 g
200 ml
 štipka
 štipka
 štipka
Doplňujúca náplň:
100 g
100 g strúhaný




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto zmiesime.

    Quiche ... avec la pâte brisée aux céréales (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na papieri na pečenie vyvaľkáme na tenko (cca 2 mm).

    Quiche ... avec la pâte brisée aux céréales (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto zrolujeme a prenesieme na vymastený a vysypaný okrúhly plech.

    Quiche ... avec la pâte brisée aux céréales (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Stiahneme papier na pečenie a cesto popritláčame k plechu.

    Quiche ... avec la pâte brisée aux céréales (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nakoniec orežeme, čo pretŕča. ;)

    Quiche ... avec la pâte brisée aux céréales (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A teraz sekcia náplní...

  7. 7

    Takže... vymiešame si vajíčka s kyslou smotanou a smotanou na varenie (prípadne aj na šľahanie, ak ju chcete minúť). Pridáme, čo nám chutí - v mojom prípade strúhaný syr (eidam, mozzarela) a šunka nakrájaná nadrobno. Osolíme a ochutíme mletým korením, troškou muškátového oriešku a bazalkou.

  8. 8

    Vylejeme na cesto a šup do rúry na 45 - 50 min. pri 180°.

    Quiche ... avec la pâte brisée aux céréales (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A čo ešte možno pridať do náplne? Nuž, čo vám chutí.. :) Ja mám rada aj listový špenát či kúsky brokolice a sherry paradajky tiež nie sú od veci. Taký Francúzi sa uspokoja iba s kúskami dobrej slaninky a keď to chcú vylepšiť, ku slaninke pridajú kozí syr. Chcete ho echt slovenský? Skúste bryndzu a klobásku. ;)

  10. 10

    Chutí teplý i studený. Ako povedala moja 11 ročná sestra .. poďme si už dať "quiche-quiche, medokýš". ;) (a ten medokýš ... to je naša banskobystrická podzemná minerálka)

    Quiche ... avec la pâte brisée aux céréales (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

katka78
U nás zase kiš-kiš hanba, ale tento recept žiadna hanba nie je, je podaný zrozumiteľne a výsledok iste chutný. Vydaril sa ti :-)
kecemis
MOja vyslovnost je velmi pochybna, ale chut tohto jedla je bezpochyby vyborna.
jack
Milá@Dzejsik.Tvoje rp.mám veľmi rada.Stále keď si dajaký otvorím a vidím,že je od teba tak neostanem len na začiatku,ale prejdem si ho celý a pozorne.Si veľmi šikovné dievča a ďakujeme,že nás stále zásobuješ skvelými receptíkmi.Nech ti to stále dobre varí a vydrží to čo najdlhšie.Pekný večer.
monty469
Milá Dzejsik priznám sa žiadny kiš som ešte nepiekla, ale pri tvojom recepte už začínam o tom vážne uvažovať. Výborný recept ukladám a prajem krásny večer :-)
anett91
Uložené v Kk a určte vyskúšam pri najbližšej príležitosti :). Môžem použiť len hladkú múku? Alebo tam je treba dať aj tú ražnú?
kukulienka71
Rada čítam aj počúvam francúzštinu, mne veľmi pasuje. A iste aj tebe, ak sa ju učíš:-)
Máš krásny, vydarený slaný koláč, nečudujem sa, že všetkým chutí. Pod také maslové cesto nezvyknem vymazávať formu, je mastné dosť.
dzejsik
@Monty469 Určite sa oplatí vyskúšať :) Môže z neho byť super teplá večera alebo počká do rána a sú to sýte raňajky.

@Jack Ďakujem, potešil ma tvoj komentár. :))

@Katka78 to som zatiaľ nepočula, zapamätám si. Tu sa vraví "kiš, kiš medokýš" skôr na prekáranie typu "haha, nechytil si ma" :)

1x peppa
luclup
No tak toto mozem (: super, velmi dobry receptik, urcite niekedy skusim , diik !
katka78
@Dzejsik tvoj quiche som včera pripravila s jarnou cibuľkou, trochou póru, balkánskeho syra a slaninky. Bol vynikajúci, teda ešte je, ešte trochu zostalo, lebo som robila z celej dávky a dvaja tak rýchlo nezjeme :-) Ďakujem ti pekne za recept, príležitostne budem opakovať s rôznymi náplňami. Maj pekný deň! :-)
dzejsik
@Katka78 (11.4.2016 14:37)

Jarná cibuľka, balkánsky syr, no to si mi naň narobila chute ... :) Asi ho budem musieť tiež zvrtnúť. Teší ma, že chutilo. ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia