Quiche ... avec la pâte brisée aux céréales (fotorecept)
Autor receptu: dzejsik
Na úvod dúfam, že na vás toľká francúzština nepôsobí odstrašujúco. :) Už keď som
ho naposledy piekla na jednu
francúzsku akciu, najviac mi z neho zjedol francúzsky lektor a recept si pýtali študenti
francúzštiny ... no nenapíšte
to v originále. ;)
12 porcií |
15 minút príprava |
45-50 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na cesto zmiesime.
- Na papieri na pečenie vyvaľkáme na tenko (cca 2 mm).
- Cesto zrolujeme a prenesieme na vymastený a vysypaný okrúhly plech.
- Stiahneme papier na pečenie a cesto popritláčame k plechu.
- Nakoniec orežeme, čo pretŕča. ;)
- A teraz sekcia náplní...
- Takže... vymiešame si vajíčka s kyslou smotanou a smotanou na varenie (prípadne aj na šľahanie, ak ju chcete minúť). Pridáme, čo nám chutí - v mojom prípade strúhaný syr (eidam, mozzarela) a šunka nakrájaná nadrobno. Osolíme a ochutíme mletým korením, troškou muškátového oriešku a bazalkou.
- Vylejeme na cesto a šup do rúry na 45 - 50 min. pri 180°.
- A čo ešte možno pridať do náplne? Nuž, čo vám chutí.. :) Ja mám rada aj listový špenát či kúsky brokolice a sherry paradajky tiež nie sú od veci. Taký Francúzi sa uspokoja iba s kúskami dobrej slaninky a keď to chcú vylepšiť, ku slaninke pridajú kozí syr. Chcete ho echt slovenský? Skúste bryndzu a klobásku. ;)
- Chutí teplý i studený. Ako povedala moja 11 ročná sestra .. poďme si už dať "quiche-quiche, medokýš". ;)
(a ten medokýš ... to je naša banskobystrická podzemná minerálka)