Quiche ... avec la pâte brisée aux céréales (fotorecept)

Autor receptu: dzejsik

Na úvod dúfam, že na vás toľká francúzština nepôsobí odstrašujúco. :) Už keď som ho naposledy piekla na jednu francúzsku akciu, najviac mi z neho zjedol francúzsky lektor a recept si pýtali študenti francúzštiny ... no nenapíšte to v originále. ;)

12
porcií
15 minút
príprava
45-50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto zmiesime.
  2. Na papieri na pečenie vyvaľkáme na tenko (cca 2 mm).
  3. Cesto zrolujeme a prenesieme na vymastený a vysypaný okrúhly plech.
  4. Stiahneme papier na pečenie a cesto popritláčame k plechu.
  5. Nakoniec orežeme, čo pretŕča. ;)
  6. A teraz sekcia náplní...
  7. Takže... vymiešame si vajíčka s kyslou smotanou a smotanou na varenie (prípadne aj na šľahanie, ak ju chcete minúť). Pridáme, čo nám chutí - v mojom prípade strúhaný syr (eidam, mozzarela) a šunka nakrájaná nadrobno. Osolíme a ochutíme mletým korením, troškou muškátového oriešku a bazalkou.
  8. Vylejeme na cesto a šup do rúry na 45 - 50 min. pri 180°.
  9. A čo ešte možno pridať do náplne? Nuž, čo vám chutí.. :) Ja mám rada aj listový špenát či kúsky brokolice a sherry paradajky tiež nie sú od veci. Taký Francúzi sa uspokoja iba s kúskami dobrej slaninky a keď to chcú vylepšiť, ku slaninke pridajú kozí syr. Chcete ho echt slovenský? Skúste bryndzu a klobásku. ;)
  10. Chutí teplý i studený. Ako povedala moja 11 ročná sestra .. poďme si už dať "quiche-quiche, medokýš". ;) (a ten medokýš ... to je naša banskobystrická podzemná minerálka)