Snehové tortičky
Snehové tortičky

Pusinkové tortičky

Erika Nogová
majiteľka siete cukrární Alžbetka so sídlom v Novej Bani, 19. decembra 2018
Pusinkové tortičky
Foto: Pravda - Ivan Majerský
40 minút
príprava
60 minút
na 80 °C

Suroviny

6 ks
300 g
1 PL
1 KL
Krém:
2 bal.
300 ml
1 ks
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Bielky s cukrom a octom vyšľaháme do hustej peny, pridáme zemiakový škrob. Nastriekame kolieska na papier na pečenie.

  2. 2

    Rúru vyhrejeme na 180 °C, vložíme plech a hneď stiahneme teplotu na 80 °C. Sušíme asi hodinu.

  3. 3

    Krém: Smotanu s vanilkovou dreňou vyšľaháme, pridáme mascarpone a spolu zamiešame. Na kolieska nastriekame ozdobným vreckom krém. Dozdobíme čerstvým ovocím a poprášime cukrom.

Diskusia k receptu

danielas
Dobrota nad dobroty. Spodok bielkovy navlhne pod kremom a labuzo je ma svete




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia