Punčový tunel (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Tento recept je v mojom albume nový, piekla som ho včera prvý krát...recept som dostala od priateľky a použila som do punčovej polevy pudingový prášok bez varenia z Maďarska..je veľmi chutný a verím, že sa aj vám zapáči...

10
porcií
45 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajíčka som rozdelila...do 6 bielkov som pridala štipku soli a vyšľahala, počas šľahania som po lyžici pridávala 6 lyžíc práškového cukru..
  2. počas šahania som po jednom pridávala žĺtky...
  3. do hotovej hmoty som po jednej lyžičke pridávala hladkú múku zmiešanú s práškom do pečiva..
  4. plech som vyložila pečiacim papierom a cesto som vyliala na papier...trúbu som dala predhriať na 180st. a piekol sa 12 min.
  5. upečenú piškótu som nechala vychladiť...kým sa chladila pripravila som si formu na stnčí chrbát...umiestnila som si do nej mikroténový sáčok tak, aby mi dobre prečnivalo cez formu, lebo tým zbytkom som potom zakryla tunel a zaťažila na 4 hod. piškotu som prekrojila po dĺžke takto: odmerala som si formu na srnčí chrbát a pridala som pol cm. lebo počítam so zaťažením a spojením cesta vo forme a vrcdhnákom...čo bude spodok tunelu..do formy som dala 15 cm..a zbytok som odmerala a zrezala na vrchnák...odrezky z piškóty som použila do plnky..
  6. piškótu umiestnenú vo forme som celú potrela lekvárom, aj bočné časti piškóty...
  7. pripravila som si plnku: 12 kusov detských piškót som pokropila rumom, pridala som pokrájané zbytky z piškóty,,pokropila všetko mliekom a kávou, pridala lyžicu kakao , hrozienka, a drvené oriešky....všetko som zmiešala..
  8. cukor, maslo a jedno celé vajce som vymiešala do peny a zmiešala s piškótovou hmotou..
  9. všetko pripravené na plnenie tunela..
  10. vrchnák, teda časť piškóty, ktorá bude tvoriť spodok tunela som potrela lekvárom a tak som prikryla vrch tunela...cesto som pritlačila, aby sa boky spojili do celku...
  11. prečnievajúcou fóliou zakryla a zaťažila veľkou kuchárskou knihou na 4 hod... a uložila do chladničky..
  12. po 4 hod. som pripravila punčovú polevu...nad parou som roztopila maslo, práškový cukor, 1 lyžicu mliekla a 1 vrecko punčového pudingového prášku...miešala , až kým nezačala hmota hustnúť....ešte horúcou som poliaa celý tunel a posypala rôznofarebnými hoblinkami..
  13. tunel v reze..
  14. a takto krásne vyzerá a chutí výborne... a prajem dobrú chuť...