Pudingový zákusok

Pudingový krémeš (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Výborný a veľmi jednoduchý krémeš, na ktorý pláty cesta nemusíte piecť zvlášť a nemáte ani problém s krájaním po upečení :-) Tento krémeš zvládne jednoducho každý!

30 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme náš krém... Do hrnca dáme mlieko, všetky pudingy, múku a dobre to rozmiešame. Následne za stáleho miešania uvaríme z toho akoby klasický puding, do ktorého pred koncom varenia pridáme kryštálový a vanilkový cukor. Hotový puding za stáleho / častého miešania necháme trochu ochladiť.
  2. Do ešte teplého pudingu zamiešame žĺtky a napokon pridáme aj maslo, s ktorým krém miešame pomaly dovtedy, kým sa v ňom nerozpustí.
  3. 1 lístkové cesto vyvaľkáme na trošku väčšie, než veľkosť plechu - to pôjde na spodok. Môj je 35x25 cm. Ja som použila už vyvaľkané chladené lístkové cesto, ale je to celkom na vás :-) Druhé cesto vyvaľkáme len presne na veľkosť plechu.
  4. Plech vyložíme papierom a väčšie cesto položíme tak, aby vyšlo aj na okraje plechu. Následne naň rovnomerne rozotrieme krém a zakryjeme druhým cestom.
  5. Teraz si jedným tenkým nožom za pomoci teplej vody krémeš už pred pečením vopred pokrájame na kocky :-) Krájame opatrne, ale troška rýchlejšie a nožík si zakaždým namáčame do teplej vody v pohári. (Presnú predstavu o krájaní získate vo videu.)
  6. Nakoniec potrieme vrch rozšlahaným vajcom a dáme piecť do rúry, ktorú sme si už vopred rozohriali na 190 °C na 30 minút.
  7. Upečený krémeš necháme poriadne vychladnúť. Po vychladnutí ho pokrájame ostrým mokrým nožom presne po zárezoch, ktoré sa pri pečení vytvorili :-)
  8. Krémeš môžete bez akéhokoľvek čakania IHNEĎ jesť, stačí len posypať cukrom alebo poliať vrch čokoládou ;-D Prajem dobrú chuť!
  9. Lepšiu predstavu o celom postupe nájdete v mojom videu :-) Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu Cesminazuenal.blogspot.com alebo na YOUTUBE.