Pudingový koláč s ovocím
Foto: podravka
Hľadáte niečo sladké, ale popritom aj ľahké a svieže? Vyskúšajte tento recept na skvelý pudingový koláčik.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Na korpus: | |
110 g |
|
20 g |
|
štipka |
|
1/2 lyžičky |
|
2 lyžice |
|
60 g |
|
2 ks |
|
Na krém: | |
1 bal |
|
60 g |
|
500 ml |
|
Na ozdobu: | |
|
|
(v prášku/v spreji) |
|
Postup
-
1
Múku zmiešame s kakaom, soľou, práškom do pečiva a cukrom. Pridáme žĺtky a maslo a vymiesime cesto.
- 2
Hotové cesto dáme do chladničky odležať na približne 20 minút. Potom ho vyberieme a rozvaľkáme, aby sa zmestilo do okrúhlej formy (Ø 26 cm).
- 3
Cesto dáme do formy tak, aby kúsok prekrýval okraj, spodok popicháme vidličkou a pečieme v predhriatej rúre na 180 ° C približne 15 - 20 minút. Hotové cesto necháme vychladnúť.
- 4
Pudingový prášok zmiešame s cukrom a 6 lyžicami mlieka. Zvyšné mlieko zohrejeme a potom do neho pridáme vymiešaný pudingový prášok.
- 5
Za stáleho miešania varíme niekoľko minút, kým puding nezhustne. Potom ho vylejeme na vychladnuté cesto a necháme vychladnúť.
- 6
Vychladený koláč dozdobíme kopčekom šľahačky, ovocím, nakrájame a podávame.
Tiež pudingový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu