Pudingový koláč
Pudingový koláč

Pudingový koláč s ovocím

podravka - fotkapodravka, 3. apríla 2017. Komerčný recept.
Pudingový koláč s ovocím
Foto: podravka

Hľadáte niečo sladké, ale popritom aj ľahké a svieže? Vyskúšajte tento recept na skvelý pudingový koláčik.

50 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Na korpus:
110 g
20 g
štipka
1/2 lyžičky
2 lyžice
60 g
2 ks
Na krém:
1 bal
60 g
500 ml
Na ozdobu:
 (v prášku/v spreji)




Postup

  1. 1

    Múku zmiešame s kakaom, soľou, práškom do pečiva a cukrom. Pridáme žĺtky a maslo a vymiesime cesto.

  2. 2

    Hotové cesto dáme do chladničky odležať na približne 20 minút. Potom ho vyberieme a rozvaľkáme, aby sa zmestilo do okrúhlej formy (Ø 26 cm).

  3. 3

    Cesto dáme do formy tak, aby kúsok prekrýval okraj, spodok popicháme vidličkou a pečieme v predhriatej rúre na 180 ° C približne 15 - 20 minút. Hotové cesto necháme vychladnúť.

  4. 4

    Pudingový prášok zmiešame s cukrom a 6 lyžicami mlieka. Zvyšné mlieko zohrejeme a potom do neho pridáme vymiešaný pudingový prášok.

  5. 5

    Za stáleho miešania varíme niekoľko minút, kým puding nezhustne. Potom ho vylejeme na vychladnuté cesto a necháme vychladnúť.

  6. 6

    Vychladený koláč dozdobíme kopčekom šľahačky, ovocím, nakrájame a podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia