Pudingový koláč

Pudingový koláč s ovocím

Autor receptu: podravka

Hľadáte niečo sladké, ale popritom aj ľahké a svieže? Vyskúšajte tento recept na skvelý pudingový koláčik.

50 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku zmiešame s kakaom, soľou, práškom do pečiva a cukrom. Pridáme žĺtky a maslo a vymiesime cesto.
  2. Hotové cesto dáme do chladničky odležať na približne 20 minút. Potom ho vyberieme a rozvaľkáme, aby sa zmestilo do okrúhlej formy (Ø 26 cm).
  3. Cesto dáme do formy tak, aby kúsok prekrýval okraj, spodok popicháme vidličkou a pečieme v predhriatej rúre na 180 ° C približne 15 - 20 minút. Hotové cesto necháme vychladnúť.
  4. Pudingový prášok zmiešame s cukrom a 6 lyžicami mlieka. Zvyšné mlieko zohrejeme a potom do neho pridáme vymiešaný pudingový prášok.
  5. Za stáleho miešania varíme niekoľko minút, kým puding nezhustne. Potom ho vylejeme na vychladnuté cesto a necháme vychladnúť.
  6. Vychladený koláč dozdobíme kopčekom šľahačky, ovocím, nakrájame a podávame.