Pudingový koláč s ovocím a kyslou smotanou

19kucharecka1994 - fotka19kucharecka1994, 8. februára 2014

Ďalší lahodný dezertík z rádu mojich vymýšlancov. Rýchly, chutný, pôvabný a hlavne neodolateľný! :) Vaši blízki si ho určite zamilujú! Inšpirujte sa a nechajte Zobraziť celý popisĎalší lahodný dezertík z rádu mojich vymýšlancov. Rýchly, chutný, pôvabný a hlavne neodolateľný! :) Vaši blízki si ho určite zamilujú! Inšpirujte sa a nechajte si chutnať :)

30 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Suroviny

Piškóta:
4 ks
200 g
200 g
1 dcl
1 dcl
1 bal.
1 ks
Plnka:
 na natretie piškóty
1 ks
1 ks
1 l
2 ks
6 PL
Poleva:
3 ks
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Žĺtka, cukor s vanilkou vymiešame do penista, pridáme olej, mlieko, preosiatú múku s PRDOPEČ. Nakoniec vyšľaháme sneh z bielkov a zľahka vmiešame do cesta. Vylejeme na olejom vytretý a hrubou múkou vysypaný plech, pečieme pri teplote 190°C (teplovzdušná rúra), a toto už všetky vieme, kým sa kraje neodlepujú a cesto nelepí na špáradlo. :)

  2. 2

    Vychladnutú piškótu natrieme jahodovým džemom, poukladáme kúsky nakrájaného ovocia, ja som použila jahody a banán. Ale je to podľa vašej voľby a chuti :) Medzitým si uvaríme puding, z mlieka, cukru a prášku, podľa návodu :) Necháme ho trochu vychladnúť a potom ho vylejeme na ovocie. Necháme to vychladnúť niekde v poriadnom chlade, (mne teraz úplne stačí chodba:) ).

  3. 3

    Smotanu jemne premiešame s práškovým cukrom a pekne to natrieme na stuhnutý puding. :) Necháme to pekne poležať v chlade, keď Vám to tak vydrží samozrejme, ak nemáte doma maškrtníkov, ktorí nevedia vydržať. :) Prajem Vám dobrú chuť a nezabudnite si oblízať všetkých 10. ;)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia