Pudingový koláč s ovocím a kyslou smotanou

Autor receptu: 19kucharecka1994

Ďalší lahodný dezertík z rádu mojich vymýšlancov. Rýchly, chutný, pôvabný a hlavne neodolateľný! :) Vaši blízki si ho určite zamilujú! Inšpirujte sa a nechajte si chutnať :)

30 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtka, cukor s vanilkou vymiešame do penista, pridáme olej, mlieko, preosiatú múku s PRDOPEČ. Nakoniec vyšľaháme sneh z bielkov a zľahka vmiešame do cesta. Vylejeme na olejom vytretý a hrubou múkou vysypaný plech, pečieme pri teplote 190°C (teplovzdušná rúra), a toto už všetky vieme, kým sa kraje neodlepujú a cesto nelepí na špáradlo. :)
  2. Vychladnutú piškótu natrieme jahodovým džemom, poukladáme kúsky nakrájaného ovocia, ja som použila jahody a banán. Ale je to podľa vašej voľby a chuti :) Medzitým si uvaríme puding, z mlieka, cukru a prášku, podľa návodu :) Necháme ho trochu vychladnúť a potom ho vylejeme na ovocie. Necháme to vychladnúť niekde v poriadnom chlade, (mne teraz úplne stačí chodba:) ).
  3. Smotanu jemne premiešame s práškovým cukrom a pekne to natrieme na stuhnutý puding. :) Necháme to pekne poležať v chlade, keď Vám to tak vydrží samozrejme, ak nemáte doma maškrtníkov, ktorí nevedia vydržať. :) Prajem Vám dobrú chuť a nezabudnite si oblízať všetkých 10. ;)