« Naspäť na tento recept

Pudingové slimáky (fotorecept) verzia na vytlačenie

Kto má rád kysnuté koláče nech vyskúša, neoľutuje. Zvládne aj začiatočník.

Autor receptu: olinecka

Postup receptu

Pripravíme si ingrediencie na cesto.
Pudingové slimáky (fotorecept) - obrázok 1

Múku preosejeme do misy pridáme cukor, soľ. V troche vlažného mlieka s cukrom urobíme kvások z droždia. Postupne pridáme kvások, olej, vajíčko, ocot a zbytok mlieka.
Pudingové slimáky (fotorecept) - obrázok 2

Varechou vypracujeme hladké cesto, ktoré zakryjeme utierkou, necháme vykysnúť na teplom mieste asi 1/2 hodiny.
Pudingové slimáky (fotorecept) - obrázok 3

Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
Pudingové slimáky (fotorecept) - obrázok 4

Z mlieka cukru, štipky soli a pudingov uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Cesto rozvaľkáme na tvar obdĺžnika.
Pudingové slimáky (fotorecept) - obrázok 5

Nanesieme rovnomerne vychladnutú pudingovú plnku.
Pudingové slimáky (fotorecept) - obrázok 6

Zrolujeme a nakrájame na malé kúsky 2 cm.
Pudingové slimáky (fotorecept) - obrázok 7

Väčšie plechy vyložíme papierom na pečenie a poukladáme vedľa seba hotové slimáky. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 25-30 minút do zlatista.
Pudingové slimáky (fotorecept) - obrázok 8

Takéto sú po upečení, ešte za horúca potrieme olejom. Dobrú chuť.
Pudingové slimáky (fotorecept) - obrázok 9

Suroviny




30
minút
príprava
25-30
minút
na 180 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist