Pudingové koláče
Pudingové slimáky (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Kto má rád kysnuté koláče nech vyskúša, neoľutuje. Zvládne aj začiatočník.
30 minút príprava |
25-30 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si ingrediencie na cesto.
- Múku preosejeme do misy pridáme cukor, soľ. V troche vlažného mlieka s cukrom urobíme kvások z droždia. Postupne pridáme kvások, olej, vajíčko, ocot a zbytok mlieka.
- Varechou vypracujeme hladké cesto, ktoré zakryjeme utierkou, necháme vykysnúť na teplom mieste asi 1/2 hodiny.
- Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
- Z mlieka cukru, štipky soli a pudingov uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Cesto rozvaľkáme na tvar obdĺžnika.
- Nanesieme rovnomerne vychladnutú pudingovú plnku.
- Zrolujeme a nakrájame na malé kúsky 2 cm.
- Väčšie plechy vyložíme papierom na pečenie a poukladáme vedľa seba hotové slimáky.
Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 25-30 minút do zlatista.
- Takéto sú po upečení, ešte za horúca potrieme olejom. Dobrú chuť.