Pudingové koláče

Pudingové slimáky (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Kto má rád kysnuté koláče nech vyskúša, neoľutuje. Zvládne aj začiatočník.

30 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si ingrediencie na cesto.
  2. Múku preosejeme do misy pridáme cukor, soľ. V troche vlažného mlieka s cukrom urobíme kvások z droždia. Postupne pridáme kvások, olej, vajíčko, ocot a zbytok mlieka.
  3. Varechou vypracujeme hladké cesto, ktoré zakryjeme utierkou, necháme vykysnúť na teplom mieste asi 1/2 hodiny.
  4. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
  5. Z mlieka cukru, štipky soli a pudingov uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Cesto rozvaľkáme na tvar obdĺžnika.
  6. Nanesieme rovnomerne vychladnutú pudingovú plnku.
  7. Zrolujeme a nakrájame na malé kúsky 2 cm.
  8. Väčšie plechy vyložíme papierom na pečenie a poukladáme vedľa seba hotové slimáky. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 25-30 minút do zlatista.
  9. Takéto sú po upečení, ešte za horúca potrieme olejom. Dobrú chuť.