Pudingový zákusok
Pudingový zákusok

Pudingové kocky

hajni21 - bez fotkyhajni21, 30. januára 2020
Pudingové kocky
Foto: hajni21

Výborný pudingový zákusok, ktorý ulahodí mlsným jazýčkom. Ja som ho nedávno robila prvýkrát, ale mal veľký úspech, takže určite to nebolo poslednýkrát.

30 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Kakaové cesto:
4 ks
3 PL
1 PL nesladený
4 PL
Svetlé cesto:
4 ks
4 PL
4 PL
Vanilkový puding:
1 bal.
4 dl
4 PL
Čokoládový puding:
1 bal
4 dl
4 PL
Na vrch:
1 bal.
 (alebo Granko)




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme piškótové cestá. Žĺtky vymiešame s cukrom. Pridáme múku, pri kakaovej piškóte aj kakao. Premiešame. Bielky vyšľaháme do tuha a sneh postupne primiešame do cesta. Cesto vylejeme na plech (25x35 cm) vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre cca 15-20 minút v závislosti od rúry. Takto upečieme svetlý a tmavý korpus.

  2. 2

    Z pudingových práškov, cukru a mlieka klasicky podľa návodu na obale uvaríme vanilkový a čokoládový puding. Necháme ich bokom vychladnúť.

  3. 3

    Medzitým, kým sa cesto aj pudingy vymiešame rastlinnú šľahačku. Keď máme cestá aj pudingy vychladnuté, zostavíme zákusok.

  4. 4

    Kakaový korpus potrieme vanilkovým pudingom, prikryjeme svetlým korpusom, naň rozotrieme kakaový puding. Na vrch rozotrieme vyšľahaný šľahačkový krém. Vrch krému môžeme ozdobiť buď čokoládovou polevou, Grankom alebo podľa chuti. Necháme trošku stuhnúť v chlade a môžeme podávať.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia