Varenie

Veľkosť plechov a foriem

ela77 - bez fotkyela77, 11. mája 2014

Chcela by som poprosiť pridávajúcich recepty(hlavne pečenie napr. piškotových ciest a pod.), keby napísali na aký veľký plech, tortová forma (rozmery)je určený ich recept, alebo pri bábovkách do akej formy, či menšej či väčšej. Ja osobne mám s bábovkami problém. Už som skúšala aj pridať (s obavami) množstvo surovín aby mi vznikla pri upečení krásna veľká bábovka, kvôli ktorej som si formu kúpila, pretože mám aj dve menšie. Tie sú ešte staré socialistické hliníkové, ale bábovka podľa bežného receptu v nich je vždy po upečení až po okraj, len nikdy neviem dosiahnuť krásnu vysokú bábovku v tej forme novej veľkej.(priemer 25 cm a výška 16 cm)

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
@ela77 , pred krátkym časom tu bola taká istá požiadavka na ktorú sa diskutovalo, mimochodom, pred rokmi som o tom písala aj ja, že je dobré , ak sa dá, udávať formu aj rozmery, skús si pohľadať.
ela77
@evanaaa , vďaka za upozornenie, ale márne som hľadala v témach aj kamoška mi to písala, ale žiaľ nenašla som. Veď je to nakoniec téma kde sa dá ozaj reagovať iba tým, že sa spomenie že už tu také niečo bolo,prípadne by pridal ešte nejakú inú požiadavku, len nie každý si prečíta všetky diskusie, to by musel denne nazerať tu na varechu. Samozrejme nie všetkým receptom to chýba, ale je dosť aj takých. Nevadí aspoň som to pripomenula. Opakovanie je matkou múdrosti, nerada však robím duplikáty, čo sa v poslednej dobe na vareche ale dosť často robí robí. Som aj tak rada, že aspoň niekto zareagoval a usmernil ma, čo mi je dosť divné, lebo ako som hľadala v diskusných témach, našla som Bartošovú, hokejistov a iné, čo vôbec nesúvisí s varením, ale ohlasov a reakcíí bolo ažaž.
evanaaa
@ela77 , aj v jednej mojej diskusii pod názvom: Čo tak vylepšiť pár údajov, z júla 2010 sa niečo o tom hovorí, a tie ostatné tiež nemôžem nájsť, možno sa debata rozprúdila v diskusii na inú tému, škoda že sa nik iný neozval, bolo to tu ozaj nedávno.
ela77
moje milé varecháčky vďaka za linky, ja som sa teraz pozrela, ale podľa tých názvov by som to asi nebola našla a nie vždy človek ide na varechu a tak mu tie témy niekedy uniknú, ale ako pozerám, tak kolonka na toto v recepte nepribudla hoci vtedy padli aj na to požiadavky. Ono sa to dá napísať aj do textu receptu, ale napriek tomu to málokto robí. Inak by som sa nebola určite ozvala. Veď aj keď sa to zabudne , tak sa to dá pripísať do komentára.minule ma zaujal jablkovomakový koláč. Hlavne že sa všetci rozplývali chválami , ale iba jedna ho asi poriadne čítala, pretože dala aj otázku, či nie je chyba v množstve surovín, no nik na to nereagoval a ani samotná zadávateľka receptu.Je iné ak už neskôr niekto niečo pripíše, ale ak zadám recept, tak som sama zvedavá na reakcie a tak si prípadne aj recept opravím, alebo zareagujem na komentáre. To je ale iba môj pohľad.