Pstruh na smotanovom keli (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pstruh dúhový: Pstruha očistíme od šupín. Vykrojíme dva rovnaké filety. Pomocou pinzety povyberáme kosti. Na rozpálenú panvicu dáme maslo a trošku soli. Každý filet pritlačíme na panvicu kožou dole, aby sa neskrútil. Okoreníme a na miernom ohni opečieme. Pstruha otočíme a odstavíme.


  2. Kel: Kel očistíme od vrchných listov. Oddelíme listy od hlúbu a vyrežeme hrubé časti. Kelové listy nakrájame na tenké rezance. Na rozpálenú panvicu dáme na kocky nakrájanú panchettu a restujeme. Pridáme kel, osolíme a okoreníme. Podlejeme smotanou, ktorú necháme zredukovať.


  3. Zemiaky: Baby zemiaky uvaríme v šupke. Uvarené zemiaky ošúpeme a zohrejeme v rozpustenom masle. Pridáme petržlenovú vňať.