Pstruh na smotanovom keli (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Pstruh dúhový: Pstruha očistíme od šupín.
Vykrojíme dva rovnaké filety. Pomocou pinzety
povyberáme kosti. Na rozpálenú panvicu
dáme maslo a trošku soli. Každý filet pritlačíme
na panvicu kožou dole, aby sa neskrútil. Okoreníme
a na miernom ohni opečieme. Pstruha
otočíme a odstavíme.

- Kel: Kel očistíme od vrchných listov. Oddelíme
listy od hlúbu a vyrežeme hrubé časti. Kelové
listy nakrájame na tenké rezance. Na rozpálenú
panvicu dáme na kocky nakrájanú panchettu
a restujeme. Pridáme kel, osolíme a okoreníme.
Podlejeme smotanou, ktorú necháme
zredukovať.

- Zemiaky: Baby zemiaky uvaríme v šupke. Uvarené
zemiaky ošúpeme a zohrejeme v rozpustenom
masle. Pridáme petržlenovú vňať.

|