Pstruh
Pstruh na masle so zemiakovo-zeleninovou kašou a šalátom
Autor receptu: helena10
Pripravený dnes k obedu podľa vlastnej chuti.
Postup
- Zemiaky v šupke aj celou mrkvou a petržlenom so šupkou uvaríme v osolenej vode. Uvarené zbavíme šupky, ešte horúce nakrájame na kocky. Pridáme k ním maslo a trochu uvareného mlieka. Popučíme a potom vyšľaháme ručným mixérom na hrubšiu kašu. Podľa chutí dosolíme.
- Rozmrazeného pstruha natretého korením na pečené ryby opekáme v panvici na masle, otáčame na každú stranu a polievame maslom z výpeku. Nakoniec osolíme a pokvapkáme šťavou z citrónu.
- Čerstvý zeleninový šalát narežem na polovice. Zalejem pripraveným nálevom podľa vlastnej chuti z acidka, medu, citrónovej šťavy, soli, mletého čierneho korenia. Premiešam a chvíľku nechám stáť.