Foto: cenculka30
Postup
-
1
Prebrané a sparené pšeno vsypeme do vriacej posolenej vody a za stáleho miešania pomaly varíme. Keď sa voda začne odparovať, prilievame postupne mlieko a na miernom ohni za občasného miešania dovaríme domäkka
- 2
Do vychladnutej pšenovej kaše pridáme vajce, múku ak treba ešte dosolíme a dôkladne premiešame. Z cesta formujeme knedlíčky, ktoré uvaríme v osolenej vode.
- 3
Podávame poliate roztopeným maslo, posypané strúhaným syrom a petržlenovou vňaťou buď samostatne, alebo ako prílohu k mäsu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ty pšenové budou mít zase jinou chuť, tak je vyzkouším.
tusim ze z toho mnozstva bolo 2-3 porcie (presne si uz nepamatam) - podla toho ake velke robite gulicky