Pšenové knedličky so syrom

cenculka30 - fotkacenculka30, 2. júla 2010

Suroviny

200 g
500 ml
500 ml
2 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Prebrané a sparené pšeno vsypeme do vriacej posolenej vody a za stáleho miešania pomaly varíme. Keď sa voda začne odparovať, prilievame postupne mlieko a na miernom ohni za občasného miešania dovaríme domäkka

  2. 2

    Do vychladnutej pšenovej kaše pridáme vajce, múku ak treba ešte dosolíme a dôkladne premiešame. Z cesta formujeme knedlíčky, ktoré uvaríme v osolenej vode.

  3. 3

    Podávame poliate roztopeným maslo, posypané strúhaným syrom a petržlenovou vňaťou buď samostatne, alebo ako prílohu k mäsu.

Diskusia k receptu

roska
Pšeno mám veľmi rada, obyčajne si z neho robím nákyp. Podobne ako ryžový. Môžme pridať hrozienka alebo ovocie, prípadne bielkovú penu. Ale nazabudnime pšeno spariť, aby nebolo horké.
enerrgizer
krásne...dajú sa tie knedličky aj niečím plniť?...oliva,cherry paradajka, mozarella...? pšeno som ešte nikdy nepripravoval....
cenculka30
ja som to ešte neskúšala, ale myslím si, že by sa dali plniť mne to chuti ako zemiakove cesto a dá sa pripravovať aj na sladko takže slivka, jahoda, čerešňa.
kuchticka
Pseno, vynikajuca obilovina, ktora sa da upravovat na rozne sposoby. Ja to knedlickove cesto este ochutim roznymi bylinkami. Napr. trochu saturejky, oregana, alebo bazalky, petrzlenky alebo libecku. Co mam kedy po ruke. Teda ked je to pripravovane na slano ako samostatny pokrm, alebo k masu.
celka
Dělala jsem si bramborové knedlíčky a ochucovala je tvrdým sýrem.
Ty pšenové budou mít zase jinou chuť, tak je vyzkouším.
moli
Super, zajtra idem kúpiť proso.Už som si naň dávno brúsila zuby, no ešte som sa na to nedala aby som si vyhľadala super receptík!Tak že za tento ďakujem, určite to bude výborný pokrm!!!
mirkamt
Zapáčil sa mi tento receptík pridaný už dávnejšie. Kedže som pšeno ešte nevarila, trošku mi tu chýba údaj, ako dlho sa varí a tiež zhruba koľko guliek vyjde z uvedeného množstva surovín.
cenculka30
pseno sa vari do makka - nemam odstopovane ako dlho to trva a ani spocitane gulicky nemam - ked to budem robit a nezabudnem tak to odstopujem,
tusim ze z toho mnozstva bolo 2-3 porcie (presne si uz nepamatam) - podla toho ake velke robite gulicky
marianne
teda taketo nieco presvihnut...skvely recept,trosku ho upravim,ale vyborna inspiracia
1x hanis




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia