Prvý jarný rozmar

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 29. marca 2012 15:59
Ďalšie recepty »

Výborný sýty šalátik s kuracím mäsom, avokádom, sladkou kukuricou oživený citrónovo-horčicovým dressingom.

2
porcie
30 min
príprava
15 min
tepelná úprava

Suroviny

kuracie kúsky:
1 ks
1 hrnček hrubá
1 strúčik
šalát:
1 ks príp. ľadový
1 ks zrelé
1 malá konzerva
50 g
dressing:
3 PL
2 PL
1 ČL
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Strúhanku (ja si robím domácu zo starého bieleho chleba, ktorý rozlčiem v mažiari) zmiešame s roztlačným cesnakom, pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Môžeme dochutiť údenou červenou paprikou. Kuracie prsia nakrájame na krátke rezančeky ochutíme soľou, korením a nejakou pálivou paprikovou pastou. Zalejeme olivovým olejom a necháme postáť asi 30 minút (alebo aj cez noc). Potom rozšľahame vajíčko a kúsky v ňom postupne namáčame. Obalíme v ochutenej strúhanke a uložíme na papierom vystlaný plech. Pokvapkáme olejom a pečieme ich asi 15 minút na 200 °C. V polovici pečenia ich otočíme.

  2. 2

    Pripravíme dressing na šalát. V miske zmiešame olivový olej, citrónovú šťavu, horčicu, soľ a korenie. Avokádo rozpolíme, odstránime kôstku, ošúpeme a nakrájame na kocky. Pokvapkáme citrónovou šťavou. Ovčí syr (alebo akýkoľvek doma nájdeme) nakrájame na kocky. Kukuricu necháme odkvapkať.

  3. 3

    Šalát umyjeme a natrháme na kúsky. Vložíme do väčšej misy, pridáme nakrájané avokádo, syr, kukuricu a zalejeme dressingom. Opatrne premiešame.

  4. 4

    Šalát preložíme na servírovací tanier a navrch uložíme kuracie kúsky. Chrumkavé kuracie kúsky v kombinácii s jemným avokádom a sladkou kukuricou chutia úžasne. Citrónový dressing celú túto spoločnosť krásne oživí. Prekvapil ma, tento šalátik. Určite mu ešte dám šancu :)

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist