Foto: nazarboncuk
Výborný sýty šalátik s kuracím mäsom, avokádom, sladkou kukuricou oživený citrónovo-horčicovým dressingom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
kuracie kúsky: | |
1 ks |
|
1 hrnček hrubá |
|
1 strúčik |
|
|
|
šalát: | |
1 ks príp. ľadový |
|
1 ks zrelé |
|
1 malá konzerva |
|
50 g |
|
dressing: | |
3 PL |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Strúhanku (ja si robím domácu zo starého bieleho chleba, ktorý rozlčiem v mažiari) zmiešame s roztlačným cesnakom, pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Môžeme dochutiť údenou červenou paprikou. Kuracie prsia nakrájame na krátke rezančeky ochutíme soľou, korením a nejakou pálivou paprikovou pastou. Zalejeme olivovým olejom a necháme postáť asi 30 minút (alebo aj cez noc). Potom rozšľahame vajíčko a kúsky v ňom postupne namáčame. Obalíme v ochutenej strúhanke a uložíme na papierom vystlaný plech. Pokvapkáme olejom a pečieme ich asi 15 minút na 200 °C. V polovici pečenia ich otočíme.
- 2
Pripravíme dressing na šalát. V miske zmiešame olivový olej, citrónovú šťavu, horčicu, soľ a korenie. Avokádo rozpolíme, odstránime kôstku, ošúpeme a nakrájame na kocky. Pokvapkáme citrónovou šťavou. Ovčí syr (alebo akýkoľvek doma nájdeme) nakrájame na kocky. Kukuricu necháme odkvapkať.
- 3
Šalát umyjeme a natrháme na kúsky. Vložíme do väčšej misy, pridáme nakrájané avokádo, syr, kukuricu a zalejeme dressingom. Opatrne premiešame.
- 4
Šalát preložíme na servírovací tanier a navrch uložíme kuracie kúsky. Chrumkavé kuracie kúsky v kombinácii s jemným avokádom a sladkou kukuricou chutia úžasne. Citrónový dressing celú túto spoločnosť krásne oživí. Prekvapil ma, tento šalátik. Určite mu ešte dám šancu :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Najprv v
Vyčítam citrónovú stavu s olivovým olejom do emulzie,a potom pridám horčicu samozrejme francúzsku, soľ a korenie.vynikajúce na každý šalát, ja jedávam s kozím syrom :-), super šalátik