Prvý jarný rozmar

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 29. marca 2012

Výborný sýty šalátik s kuracím mäsom, avokádom, sladkou kukuricou oživený citrónovo-horčicovým dressingom.

2
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

kuracie kúsky:
1 ks
1 hrnček hrubá
1 strúčik
šalát:
1 ks príp. ľadový
1 ks zrelé
1 malá konzerva
50 g
dressing:
3 PL
2 PL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Strúhanku (ja si robím domácu zo starého bieleho chleba, ktorý rozlčiem v mažiari) zmiešame s roztlačným cesnakom, pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Môžeme dochutiť údenou červenou paprikou. Kuracie prsia nakrájame na krátke rezančeky ochutíme soľou, korením a nejakou pálivou paprikovou pastou. Zalejeme olivovým olejom a necháme postáť asi 30 minút (alebo aj cez noc). Potom rozšľahame vajíčko a kúsky v ňom postupne namáčame. Obalíme v ochutenej strúhanke a uložíme na papierom vystlaný plech. Pokvapkáme olejom a pečieme ich asi 15 minút na 200 °C. V polovici pečenia ich otočíme.

  2. 2

    Pripravíme dressing na šalát. V miske zmiešame olivový olej, citrónovú šťavu, horčicu, soľ a korenie. Avokádo rozpolíme, odstránime kôstku, ošúpeme a nakrájame na kocky. Pokvapkáme citrónovou šťavou. Ovčí syr (alebo akýkoľvek doma nájdeme) nakrájame na kocky. Kukuricu necháme odkvapkať.

  3. 3

    Šalát umyjeme a natrháme na kúsky. Vložíme do väčšej misy, pridáme nakrájané avokádo, syr, kukuricu a zalejeme dressingom. Opatrne premiešame.

  4. 4

    Šalát preložíme na servírovací tanier a navrch uložíme kuracie kúsky. Chrumkavé kuracie kúsky v kombinácii s jemným avokádom a sladkou kukuricou chutia úžasne. Citrónový dressing celú túto spoločnosť krásne oživí. Prekvapil ma, tento šalátik. Určite mu ešte dám šancu :)

Diskusia k receptu

cica2
krásne foto a aj lákavý recept :-)
2010
Velmi pekny salat -hlavne jedlo :)
korbacik
Nádherné!!! Ja som v poslednom čase tiež preladila na jarné šaláty, hovorím tomu " tráva s niečím ", dcéra sa vždy smeje - že " tráva ", ale keď tých šalátov a buriniek je toľko, že všetkému ani názov nepoznáme:) A ochutená strúhanka musí byť veľmi chutná, aj pálivé môžem... No, budem musieť urobiť, všetko sa mi na tom páči:))
miskam
:) Mňam. Vyzerá to sviežo a chrumkavo...:)
afataga
to moze byt vyborne, len ja bez kukurice radsej by som dala paradajky
garanco
To chrumkavé vyzerá lákavo a šalát k tomu, to nemá chybu:-))
babidka
robila som v sobotu a hoci som tam nedala to masko - bol vyborny !
sjuz
Tento dresing milujem, n
Najprv v
Vyčítam citrónovú stavu s olivovým olejom do emulzie,a potom pridám horčicu samozrejme francúzsku, soľ a korenie.vynikajúce na každý šalát, ja jedávam s kozím syrom :-), super šalátik




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia