Prvý jarný rozmar
Autor receptu: nazarboncuk
Výborný sýty šalátik s kuracím mäsom, avokádom, sladkou kukuricou oživený citrónovo-horčicovým dressingom.
2 porcie |
30 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Strúhanku (ja si robím domácu zo starého bieleho chleba, ktorý rozlčiem v mažiari) zmiešame s roztlačným cesnakom, pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Môžeme dochutiť údenou červenou paprikou. Kuracie prsia nakrájame na krátke rezančeky ochutíme soľou, korením a nejakou pálivou paprikovou pastou. Zalejeme olivovým olejom a necháme postáť asi 30 minút (alebo aj cez noc). Potom rozšľahame vajíčko a kúsky v ňom postupne namáčame. Obalíme v ochutenej strúhanke a uložíme na papierom vystlaný plech. Pokvapkáme olejom a pečieme ich asi 15 minút na 200 °C. V polovici pečenia ich otočíme.
- Pripravíme dressing na šalát. V miske zmiešame olivový olej, citrónovú šťavu, horčicu, soľ a korenie. Avokádo rozpolíme, odstránime kôstku, ošúpeme a nakrájame na kocky. Pokvapkáme citrónovou šťavou.
Ovčí syr (alebo akýkoľvek doma nájdeme) nakrájame na kocky. Kukuricu necháme odkvapkať.
- Šalát umyjeme a natrháme na kúsky. Vložíme do väčšej misy, pridáme nakrájané avokádo, syr, kukuricu a zalejeme dressingom. Opatrne premiešame.
- Šalát preložíme na servírovací tanier a navrch uložíme kuracie kúsky. Chrumkavé kuracie kúsky v kombinácii s jemným avokádom a sladkou kukuricou chutia úžasne. Citrónový dressing celú túto spoločnosť krásne oživí.
Prekvapil ma, tento šalátik. Určite mu ešte dám šancu :)