Prvý jarný rozmar

Autor receptu: nazarboncuk

Výborný sýty šalátik s kuracím mäsom, avokádom, sladkou kukuricou oživený citrónovo-horčicovým dressingom.

2
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Strúhanku (ja si robím domácu zo starého bieleho chleba, ktorý rozlčiem v mažiari) zmiešame s roztlačným cesnakom, pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Môžeme dochutiť údenou červenou paprikou. Kuracie prsia nakrájame na krátke rezančeky ochutíme soľou, korením a nejakou pálivou paprikovou pastou. Zalejeme olivovým olejom a necháme postáť asi 30 minút (alebo aj cez noc). Potom rozšľahame vajíčko a kúsky v ňom postupne namáčame. Obalíme v ochutenej strúhanke a uložíme na papierom vystlaný plech. Pokvapkáme olejom a pečieme ich asi 15 minút na 200 °C. V polovici pečenia ich otočíme.
  2. Pripravíme dressing na šalát. V miske zmiešame olivový olej, citrónovú šťavu, horčicu, soľ a korenie. Avokádo rozpolíme, odstránime kôstku, ošúpeme a nakrájame na kocky. Pokvapkáme citrónovou šťavou. Ovčí syr (alebo akýkoľvek doma nájdeme) nakrájame na kocky. Kukuricu necháme odkvapkať.
  3. Šalát umyjeme a natrháme na kúsky. Vložíme do väčšej misy, pridáme nakrájané avokádo, syr, kukuricu a zalejeme dressingom. Opatrne premiešame.
  4. Šalát preložíme na servírovací tanier a navrch uložíme kuracie kúsky. Chrumkavé kuracie kúsky v kombinácii s jemným avokádom a sladkou kukuricou chutia úžasne. Citrónový dressing celú túto spoločnosť krásne oživí. Prekvapil ma, tento šalátik. Určite mu ešte dám šancu :)