Prsičká z perličky s pečenou tekvicou a paštrnákom

Jozef Riska
šéfkuchár Savoy Restaurant hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 11. októbra 2018 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Prsičká z perličky s pečenou tekvicou a paštrnákomFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
90 min
príprava

Suroviny

4 ks
1 ks
4 ks
200 g maslová
200 ml
 zeleninový alebo kurací
50 g
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Paštrnákové pyré: Nakrájanú šalotku a očistený nadrobno nakrájaný paštrnák orestujeme dozlata na slnečnicovom oleji, primerane podlejeme vývarom a uvaríme domäkka. Necháme odpariť vodu a prilejeme smotanu.

  2. 2

    Smotanu varíme na miernom ohni 3 až 4 minúty, pridáme polovicu masla a rozmixujeme na husté pyré. Tekvicu nakrájame na malé kocky a orestujeme domäkka na zvyšnom masle, dochutíme soľou a čerstvo mletým korením.

  3. 3

    Perličku osolíme a okoreníme, opečieme na slnečnicovom oleji, potom dopečieme v rúre rozohriatej na 160 °C 15 minút.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist