Provensálske pečivo fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 7. októbra 2013

Ako som sľúbila, piekla som nové slané výborné pečivko. Recept som dostala od jednej veľmi dobrej mladej šikovnej pekárky. Ak recept poznáte nič to ak Zobraziť celý popisAko som sľúbila, piekla som nové slané výborné pečivko. Recept som dostala od jednej veľmi dobrej mladej šikovnej pekárky. Ak recept poznáte nič to ak nie možno sa vám zapáči.

80-90
porcií
60 minút
príprava
20-25 minút
na 175-180 °C

Suroviny

Cesto:
1 ks
450 ml
3 PL
2 ČL
600 g
Plnka:
2 ks
1 1/2 ČL (alebo soľ)
250 g (Hera maslová chuť)
1 ČL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Provensálske pečivo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vypracujeme si cesto.

    Provensálske pečivo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Necháme ho nakysnúť.

    Provensálske pečivo (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rozdelíme si cesto na polovice,vyvaľkáme a naplníme pnkou ktorú sme si urobili nasledovne.:Maslo,vegetu/soľ/ žĺtky a provensálske korenie dobre rozmiešame a naplníme.

    Provensálske pečivo (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto zavinieme a krájame asi na 1 cm. pásiky,ukladáme na plech.

    Provensálske pečivo (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ešte potrieme aj na vrch plnkou posypeme provensálskym korením a dáme upiecť. Pečieme na 180 stupňov asi 20-25 minút. Ale každá podľa svojej rúry.

    Provensálske pečivo (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    No a pečivko je hotové upečené a výborné.

    Provensálske pečivo (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dnes som robila len polovicu dávky. Recept som sem dala na celú dávku.

    Provensálske pečivo (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Je to výborné k vínku ako jednohubky.

    Provensálske pečivo (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

askadaniela
Pečivko je ako veľké bodky, na obrúskoch malé bodky :-) Danka Bodková a Janka Bodková (z knižky pre deti Danka a Janka), možno je aj @Sonulienka Bodková :D
Pečivko sa mi páči, jednoduché, pekné, s obľúbeným provensálskym korením - ako inak, urobím :-)
anina6
veľmi pekné pečivko, vhodné k vínku, alebo len tak. určite vyskúšam.
manya
uložené, v blízkej dobe,budem potrebovať, vyskúšam.
sonulienka
@manya budem rada ak bude chutiť
@izaballa929 ďakujem aj za chválu obrús si už aj niečo pamatá ale je vždy pekný-práve dnes som hovorila,že už je aj obchod zrušený kde som ho kúpila.
ebaka
dobrý nápad,poznám z lístkového cesta,ale vyskúšam Tvoj rcp...máš ich pekné,úhľadné...chválim a KK
manya
upiekla som z polovičnej dávky, mali úspech, nabudúce pečiem z celej, výborný recept, vďaka.
parisienne
Dnes robene a musim upozornit ze su tazko navykove :). Polovicu som robila s provensalskym a na druhu som dala suseny cesnak. Uuuuzasne, dakujem za recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia