Provensálske pečivo (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Ako som sľúbila, piekla som nové slané výborné pečivko. Recept som dostala od jednej
veľmi dobrej mladej šikovnej pekárky.
Ak recept poznáte nič to ak nie možno sa vám zapáči.
80-90 porcií |
60 minút príprava |
20-25 minút na 175-180 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Vypracujeme si cesto.
- Necháme ho nakysnúť.
- Rozdelíme si cesto na polovice,vyvaľkáme a naplníme pnkou ktorú sme si urobili nasledovne.:Maslo,vegetu/soľ/ žĺtky a provensálske korenie dobre rozmiešame a naplníme.
- Cesto zavinieme a krájame asi na 1 cm. pásiky,ukladáme na plech.
- Ešte potrieme aj na vrch plnkou posypeme provensálskym korením a dáme upiecť.
Pečieme na 180 stupňov asi 20-25 minút. Ale každá podľa svojej rúry.
- No a pečivko je hotové upečené a výborné.
- Dnes som robila len polovicu dávky. Recept som sem dala na celú dávku.
- Je to výborné k vínku ako jednohubky.