Pripečená zmrzlina (fotorecept)

Autor receptu: alexola

Chcela som opäť vyskúšať niečo nové a potešiť chuťové poháriky blízkych. Myslím, že sa podarilo.

5
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Príprava zmrzliny: deň pred plánovaným podávaním si pripravíme alebo kúpime zmrzlinu. Tá moja bola varená nasledovne: Smotanu som zahriala, vsypala cukor a čokoládu, vymiešala a pridala mlieko. Po vychladnutí som zmrzlinu vyrobila v zmrzlinovači. Hotovú zmrzlinu som naliala do plastových téglikov podľa toho, aké som chcela mať výsledné kusy veľké a dala mraziť.
  2. Príprava korpusu: Vymiešala som celé vajíčko s cukrom, múkou, práškom do pečiva, vodou, olejom a kakaom a dala som piškótu upiecť vo vymastenej forme na cca 170°C.
  3. Hotová piškóta rozdelená na pôvodne plánované tri veľké kusy.
  4. Príprava snehu: bielka som vyšľahala s polovicou kryštálového cukru a s práškovým cukrom. Zatiaľ som si dala rozvariť druhú polovicu cukru s vodou. Rozvar som prilievala do vyšľahaných bielkov, čím som získala veľmi pevný sneh.
  5. Do zapekacej misky som uložila kúsky korpusu a na ne postupne včera pripravenú zmrzlinu, ktorú bolo samozrejme pred pripečením potrebné ošatiť do snehového oblečenia. Pomocou vrecka so špičkou som teda zmrzlinu "uzavrela" zo všetkých strán. V tejto chvíli sme sa dozvedeli o prichádzajúcej návšteve, preto som ostatné dva korpusy a zmrzliny predelila na 4 časti, čím som si pre návštevu zabezpečila malý dezert.
  6. Zmrzlina pod bielkovým snehom pripravená na zapečenie.
  7. Zmrzlinu som pripiekla v elektrickej rúre na 250°C cca 3-5 minút. Akonáhle okraje bielkového snehu zhnedli, pripečená zmrzlina bola hotová.
  8. Hneď po vybratí z rúry.
  9. Hosťom sa ušli iba takéto trojhubky, navyše čokoládový korpus pod nimi som mierne narezala a poliala domácou griotkou. Ostatný postup sa zachoval, zmenila sa len veľkosť výsledného produktu, ktorá pri jeho sladkosti bola dostačujúca. :)