Prerobený sójový austrálsky rezeň (fotorecept)

Autor receptu: angelheart

Recept je od MUDr. Bukovského, z knihy Recepty na fajn časy - Austrálsky horčicový rezeň, ale keďže som si ho trochu prispôsobila, je to "prerobený" rezeň. V originál recepte sú použité sójové plátky, no mne viac vyhovujú rezance, tak som použila tie. Fotky nie sú veľmi vydarené - foťák som nemala pri sebe, poslúžil len mobil.

4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do vody dáme polovicu alebo tretinu bujónu a dáme variť. Sójové rezance (alebo sójové plátky) potom vysypeme do tejto vriacej vody, opaprikujeme. Niekto sójové mäso len sparí, ja ho zvyknem chvíľu povariť.
  2. Keď sójové rezance zmäknú, vyberieme ich a vodu zatiaľ nevylievame. Cibuľu nakrájame na drobno a osmažíme.
  3. Pridáme pokrájanú papriku.
  4. Keď paprika trochu zmäkne, pridáme nakrájanú paradajku.
  5. Pridáme sójové rezance a podlejeme vodou, v ktorej sme sójové rezance varili (ja som použila zhruba polovicu), podľa chuti dosolíme a chvíľu dusíme.
  6. V miske zmiešame jogurt, horčicu a mleté čierne korenie, pridáme k sójovým rezancom, premiešame a povaríme už len pár minút. (Ak sa nám podarilo k rezancom priliať príliš veľa vody, do jogurtu na zahustenie primiešame trochu múky.) Podávame s akoukoľvek prílohou, ja som tentokrát mala ryžu, ale fajn boli aj zemiaky, či tarhoňa.