Prerobený sójový austrálsky rezeň (fotorecept)
Autor receptu: angelheart
Recept je od MUDr. Bukovského, z knihy Recepty na fajn časy - Austrálsky horčicový rezeň, ale keďže som si ho trochu prispôsobila, je to "prerobený" rezeň. V originál recepte sú použité sójové plátky, no mne viac vyhovujú rezance, tak som použila tie.
Fotky nie sú veľmi vydarené - foťák som nemala pri sebe, poslúžil len mobil.
4 porcie |
30 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Do vody dáme polovicu alebo tretinu bujónu a dáme variť. Sójové rezance (alebo sójové plátky) potom vysypeme do tejto vriacej vody, opaprikujeme. Niekto sójové mäso len sparí, ja ho zvyknem chvíľu povariť.
- Keď sójové rezance zmäknú, vyberieme ich a vodu zatiaľ nevylievame. Cibuľu nakrájame na drobno a osmažíme.
- Pridáme pokrájanú papriku.
- Keď paprika trochu zmäkne, pridáme nakrájanú paradajku.
- Pridáme sójové rezance a podlejeme vodou, v ktorej sme sójové rezance varili (ja som použila zhruba polovicu), podľa chuti dosolíme a chvíľu dusíme.
- V miske zmiešame jogurt, horčicu a mleté čierne korenie, pridáme k sójovým rezancom, premiešame a povaríme už len pár minút. (Ak sa nám podarilo k rezancom priliať príliš veľa vody, do jogurtu na zahustenie primiešame trochu múky.)
Podávame s akoukoľvek prílohou, ja som tentokrát mala ryžu, ale fajn boli aj zemiaky, či tarhoňa.