Prepeličky na rytiersky spôsob
Autor receptu: anajka
Tento recept je náš vlastný. Mali sme doma prepeličky a tak sme hľadali nejaký dobrý recept. Prečítali sme si ich dosť, ale stále nám tam niečo chýbalo a tak sme si povedali, že skúsime niečo sami. A tu je výsledok.
5 porcií |
50 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Prepeličky dáme predvariť do slanej vody na 30 min. Vyberieme a dáme vychladnúť na tanier.
Plnka: Nakrájanú cibuľu orestujeme do zlata a necháme vychladnúť.
Nakrájame si údené mäso na drobné kocky, nakrájané rožky zalejeme mliekom.
Do misy dáme - mäso, vytlačené rožky, vajcia, orestovanú cibuľu, petrž. vňať, provensálske bylinky, soľ, korenie a vegetu.
- Rukami si vypracujeme plnku, ktorú podľa potreby môžeme zahustiť strúhankou.
- Vychladnuté prepeličky naplníme plnkou a každú prepeličku obalíme plátkom slaniny. Zvyšnú plnku vytvarujeme a uložíme do pekáča.
Prečo na rytiersky spôsob? Na priloženej fotke vidno že perpeličky po obalení do slaniny vyzerajú ako rytieri čestnej légie.
- Prepeličky podlejeme vývarom, zakryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°C asi 40 min. Potom odstránime alobal, prelejeme výpekom a dáme dopiecť ešte na ďaľších 15 min.
- Príprava omáčky:
Na panvicu si dáme vývar, červené suché víno, brusnicový kompót a korenie štyroch farieb a zredukujeme. Na zjemnenie pridáme plátok masla. Omáčku jemne zahustíme hladkou múkou rozmiešanou v studenej vode a prevaríme. Omáčku po konečnom dochutení prepasírujeme cez sitko. Chuť by mala byť sladkokyslá.
- Podávame s dusenou ryžou, nakrájanou plnkou a broskyňou s brusnicovým kompótom. Celé podlejeme omáčkou a prepeličky prelejeme výpekom. Prajeme dobrú chuť.