Prepeličky na rytiersky spôsob

Autor receptu: anajka

Tento recept je náš vlastný. Mali sme doma prepeličky a tak sme hľadali nejaký dobrý recept. Prečítali sme si ich dosť, ale stále nám tam niečo chýbalo a tak sme si povedali, že skúsime niečo sami. A tu je výsledok.

5
porcií
50 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Prepeličky dáme predvariť do slanej vody na 30 min. Vyberieme a dáme vychladnúť na tanier. Plnka: Nakrájanú cibuľu orestujeme do zlata a necháme vychladnúť. Nakrájame si údené mäso na drobné kocky, nakrájané rožky zalejeme mliekom. Do misy dáme - mäso, vytlačené rožky, vajcia, orestovanú cibuľu, petrž. vňať, provensálske bylinky, soľ, korenie a vegetu.
  2. Rukami si vypracujeme plnku, ktorú podľa potreby môžeme zahustiť strúhankou.
  3. Vychladnuté prepeličky naplníme plnkou a každú prepeličku obalíme plátkom slaniny. Zvyšnú plnku vytvarujeme a uložíme do pekáča. Prečo na rytiersky spôsob? Na priloženej fotke vidno že perpeličky po obalení do slaniny vyzerajú ako rytieri čestnej légie.
  4. Prepeličky podlejeme vývarom, zakryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°C asi 40 min. Potom odstránime alobal, prelejeme výpekom a dáme dopiecť ešte na ďaľších 15 min.
  5. Príprava omáčky: Na panvicu si dáme vývar, červené suché víno, brusnicový kompót a korenie štyroch farieb a zredukujeme. Na zjemnenie pridáme plátok masla. Omáčku jemne zahustíme hladkou múkou rozmiešanou v studenej vode a prevaríme. Omáčku po konečnom dochutení prepasírujeme cez sitko. Chuť by mala byť sladkokyslá.
  6. Podávame s dusenou ryžou, nakrájanou plnkou a broskyňou s brusnicovým kompótom. Celé podlejeme omáčkou a prepeličky prelejeme výpekom. Prajeme dobrú chuť.