Prekladané smotanovo-tukové pagáčiky - ako lístkové
Foto: monnikka
Recept na tieto úžasné pagáčiky som získala nedávno od kolegynky, odvtedy som ich robila niekoľko krát, lebo všetkým veľmi chutia a krásne sa lístkujú, Zobraziť celý popisRecept na tieto úžasné pagáčiky som získala nedávno od kolegynky, odvtedy som ich robila niekoľko krát, lebo všetkým veľmi chutia a krásne sa lístkujú, robievam všelijaké pagáčiky, ale tieto sú u nás momentálne na prvom mieste.
Postup
-
1
Z uvedených prísad spracujeme dve cestá, v pôvodnom recepte nebola soľ, / ja som dala do každého cesta pol čajovej lyžičky soli/, na pomúčenej doske vyvaľkáme smotanové cesto, na to položíme maslové cesto, spolu prevaľkáme a poskladáme - preložíme časť cesta zľava doprava, na to zvyšnú časť cesta zprava doľava, potom zo spodu nahor a na to zvrchu nadol, necháme takto 20 minút a ešte dvakrát prevaľkáme a poskladáme vždy po 20 minútach.
- 2
Potom vyvaľkáme a vykrajujeme pagáče, potrieme vajíčkom, posypeme napr. sezamom a pečieme na 180 stupňov. Ja mám záľubu do všetkého pridávať semiačka, tak posledne keď som ich robila som dala do cesta slnečnicu a ľan, pochutili sme si, ale aj bez semiačok sú výborné.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/maslove-pagaciky/18330-recept.h...
Monnikka@ nehodnotím recept, Vám určite chutí a nikto si nesťažoval
si šikulka, už sú v KK