Prekladané smotanovo-tukové pagáčiky - ako lístkové

monnikka - fotkamonnikka, 21. júla 2012
Prekladané smotanovo-tukové pagáčiky - ako lístkové
Foto: monnikka

Recept na tieto úžasné pagáčiky som získala nedávno od kolegynky, odvtedy som ich robila niekoľko krát, lebo všetkým veľmi chutia a krásne sa lístkujú, Zobraziť celý popisRecept na tieto úžasné pagáčiky som získala nedávno od kolegynky, odvtedy som ich robila niekoľko krát, lebo všetkým veľmi chutia a krásne sa lístkujú, robievam všelijaké pagáčiky, ale tieto sú u nás momentálne na prvom mieste.

Suroviny

250 g
250 g
3 ks
3
250 g
500 g




Postup

  1. 1

    Z uvedených prísad spracujeme dve cestá, v pôvodnom recepte nebola soľ, / ja som dala do každého cesta pol čajovej lyžičky soli/, na pomúčenej doske vyvaľkáme smotanové cesto, na to položíme maslové cesto, spolu prevaľkáme a poskladáme - preložíme časť cesta zľava doprava, na to zvyšnú časť cesta zprava doľava, potom zo spodu nahor a na to zvrchu nadol, necháme takto 20 minút a ešte dvakrát prevaľkáme a poskladáme vždy po 20 minútach.

  2. 2

    Potom vyvaľkáme a vykrajujeme pagáče, potrieme vajíčkom, posypeme napr. sezamom a pečieme na 180 stupňov. Ja mám záľubu do všetkého pridávať semiačka, tak posledne keď som ich robila som dala do cesta slnečnicu a ľan, pochutili sme si, ale aj bez semiačok sú výborné.

Diskusia k receptu

marijanka712
nádherné a zaujímavé cesto isto vyskúšam velmi zaujalo a tebe sa v skutku velmi vydarili tak ma to láka ich urobiť.
sovka62
A aké sú na druhý deň? Teda ak náhodou ostali, lebo vyzerajú tak dobre, že sa asi zlupnú na posedenie. Pýtam sa preto, aby som vedela, či by som ich mohla upiecť deň vopred, keďže nie sú kysnuté a sú dosť mastné, nemuseli by stvrdnúť.
ppokia
krásne sa vydarili isto aj rýchlo zmizli z plechu,ukladám.
monnikka
sovka62: je pravda, že sa zlupnú na posedenie, ale predsa pár kúskov ostalo, mala som v ich uzavretej dóze a boli stále výborné, kolegyňa ich pečie aj dva - tri dni pred plánovanou oslavou, tie čo doniesla do práce boli pár dní odstáte a stále boli výborné:)
marianne69
pagáčikové recepty zbieram,skúšam,robím viac aj do mraziaku a v prípade potreby vyťahujem..veľmi chutne vyzerajú,určite príde na ne rada...ukladám si
tinca
naozaj sa krásne lístkujú, máš ich utešené a vydarené:)
valeri
No pripájam sa k všetkým pochvalám a recept si ukladám
eraserhead
@ redakcia opravte ten názov receptu, nemôžete predsa tolerovať takéto hrubozrnné šaľbiarstvo (iba že by vám nezáležalo na tom v čom sa odlišujete alebo chcete odlišovať od iných stránok, ste predsa PRAVDA). Nemôže sa predsa niečo volať maslové keď to neobsahuje maslo ale POL KILA stuženého tuku. A rovno opravte aj tento názov
 varecha.pravda.sk/recepty/maslove-pagaciky/18330-recept.h...

Monnikka@ nehodnotím recept, Vám určite chutí a nikto si nesťažoval
monnikka
Ospravedlňujem sa, za ten názov, neuvedomila som si to, názov som automaticky odpísala z receptu ako som ho dostala, budem sa snažiť vyhnúť v budúcnosti takýmto chybám.
sonulienka
@monnikka ja si myslím, že jediná chyba je, že si nenapísala do receptu,že si nedala maslo ale palmarín a nech si každý dá čo chce a to je všetko komu sa nepáči nemusí komentovať. Máš ich naozaj krásne uložila som si ich a určite ich v krátkej dobe vyskúšam dám vedieť ako sa podarili.
medovnicek
pagáčiky sú krásne a určite aj chutné a @monnikka vôbec sa nemusíš ospravedlňovať, ja tiež, keď mám odniekiaľ recept, tak nechávam pôvodný názor a netuším čo je na ňom až také hrozné @eraserhead
orchidea
úžasné pagáčiky...bola by som veľmi rada keby sa mi také podarili upiecť...určite vyskúšam
analu
to cesto vyzerá ako na falošné croissanty, môžem ich skúsiť a naplniť?
monnikka
@analu : neskúšala som robiť croissanty, ale ak skúsim dám vedieť ako to dopadlo, ak skúsiš skôr tak daj vedieť ty:)
1947
robila so ich v piatok a bola som prekvapená aké krásne sa mi podarili, treba dať soľ do cesta inak o.k
baculata
Chcem skusit tento recept, znamená to, že si dala 600 g kyslej smotany alebi 750 gr diky
bosorkatt
máš ich peknučné, v sobotu som robila tie od @jerica , boli super, pri najbližšej oslave vyskúšam, ukladám do KK
janka1011
bude vadiť, ak dám všade hladkú špeciál?? Tú obyčajnú ani nepoužívam...
monnikka
janka1011: nebude, ja som tiež minule nemala a nič sa nestalo
monnikka
mariaklara: budem rada, ak vyskúšaš, daj vedieť ako chutili
skrivankova
nieje v tom recepte chyba, pol kila palmarinu na 250g muky? su strasne mastne a nejeditelne, no proste podla mna nic moc
monnikka
@skrivankova : v rp nie je chyba, tým opakovaným skladaním a prevalkaním sa maslové cesto pekne spojí so smotanovým, v konečnom výsledku je maslo rovnomerne ,,rozložené", ja som pagáčiky nikdy nemala príliš mastné
monnikka
beatacsontosova: smotany som dala 3 kelimky po 180g.......tak nech sa vydaria
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
aká je obyčajná hladká múka? T 650 by mala byť ?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia