Pagáčiky

tlustoch - fotkatlustoch, 5. júla 2011

Sestrička v nemocnici tvrdila, že idú na dračku.

25-30
porcií
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg
1 ks
1 kelímok
1/2 Čl
1 kocka
1 ks




Postup

  1. 1

    Palmarín,múku,smotanu,soľ a kvasnice, dôkladne zamiesime , zabalíme do mikroténového sáčku a dáme n a 2 hodiny do chladničky. Cesto vyberieme rozvalkáme poprekladáme necháme na polku a štvrťku,necháme stať 10 minút, potom rozvalkať poprekladať a znovu vyvalkáme na 1 1/2 cm.Vykrajujeme pagáčiky uložíme na plech necháme oddychovať 20 minút potom natreme rozkvedlaným vajcom. Vložíme do predohriatej rúry, pečieme do zlatista pri 200 stupňoch.

Diskusia k receptu

jody
Ako, iste fajn, ale kde je to maslo?
maabel
Teraz som ich dokončiila, iba som do cesta dala 1 vajce ale aj tak sú neskutočné, fantastické super recept, taketo jednoduche mám najradšej, chutia všetkým
maabel
miesto Palmarinu môže iste byť aj maslo, ale poitom by boli až príliž mastné, /maslo má 81% tuku
eraserhead
ako sa môže niečo volať "maslové" keď to neobsahuje ani 1g masla?

Vôbec sa potom nečudujem že gastronómia na slovensku je v takom úbohom stave, keď aj ľudia doma varia tak ako varia a narábajú so slovami a surovinami bez poznania ich významu.
Netreba sa čudovať keď Vám jedného dňa namiesto Tiramisu prinesú pribináčik s piškótom @irenaw (to bolo naozaj trefné)
Nikdy Vás nenapadlo prečo v niektorých národných kuchyniach nepoužívajú stužené tuky? cenou to asi nebude, sú aj chudobnejšie krajiny ako SVK
@Tlustoch nehodnotím chuť týchto pagáčíkov
kadgam
Pravda, stále sa správame ako po vojne a používame náhrady. Robím aj polievke a ryžu sa maslom, úplne inak vonia
hubata
Neviem, neviem či by tu bolo maslo vhodné, zrejme by povytekalo z cesta a pripálilo sa. Iné je robiť jemný zákusok a použiť maslo a iné je robiť kysnuté cesto s maslom. Ja by som pre chuť tie pagáčiky potrela maslom po upečení za horúca.
Recept môže byť vynikajúci a ak má niekto výhrady k palmarínu môže použiť masť.
@Tlustoch ukladám tvoj recept do KK, mne sa páči, je jednoduchý, rýchly, lacný.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia