Prekladané šišky (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Včera som piekla takéto šišky. Tento recept ma lákal tak som skúsila ale kto nemá čas nech neskúša. Je to naozaj o čase ale som doma tak prečo nie. No a tu je recept.

5-10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vypracujeme si dobre cesto. Najprv si urobíme kvások ja miesim v stroji tak najskorej dám mlieko kde som rozšľahala žĺtka pridala som 4 PL rumu a citrónovú koru. Potom som do múky dala soľ, cukor a PDP premiešala som pridala som kvások a zapla stroj. Ešte pred tým som si vyšľahala bielka a asi po 5 minútach pracovania cesta som začala pridávať sneh s bielkov. Cesto v stroji sa miesi 10 minút. Hotové cesto som si preložila do misky ktorá sa dá dobre uzavrieť.
  2. Uzavreté cesto a ide na 30 minút do chladničky.
  3. Pokiaľ som mala cesto v chladničke som si dobre vypracovala maslo a rozdelila na 4x.
  4. Cesto som po 30 minútach vybrala s chladničky.
  5. Cesto som rozvaľkala.
  6. A natrela som na cesto 1 - vrstvu masla.
  7. Cesto som poskladala na 3x a vložila do nádoby a znovu dala do chladničky. Toto som opakovala ešte 3x - vždy som nechala v chladničky 30 minút.
  8. Keď som cesto rozvaľkala a natrela 4x tak som ho už dala do vačšej nádoby a odložila na noc do chladničky.Minimálne by malo byť ešte v chladničke 12 hodín. Na druhý deň som mala cesto krásne nakysnuté ale žiaľ zabudla som ho odfotiť. Cesto som ešte 1 hodinu nechala postáť aby dostalo správnu teplotu. Potom som ho vyvaľkala a vykrajovala kolieska každé som ešte vykrojila aj v strede a dala na rozpálený olej vyprážať. Ešte teplé som obaľovala v práškovom a škoricovom cukre ktorý som si zmiešala.
  9. Večer som bola pri mamičke a tam som ešte jeden objavila tak som jej ho vzala a prekrojila a tu je obrázok.