Foto: ancicka
Krásne sa lístkujú ako škvarkové.
35 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Suroviny
250 g |
|
350 g |
|
125 g roztopené |
|
1/2 kocky |
|
250 ml |
|
1 ks |
|
2 ČL |
|
1 PL |
|
2 PL domáca |
|
200 g na postrúhanie |
|
1 ks na potretie |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
V pekárničke,alebo klasickým spôsobom zahnetiem cesto.
-
2
Po vykysnutí ho prehnetiem a nechám ho trocha podkysnuť.
-
3
Potom horozvaľkám,polovicu cesta potriem dobré masťou a na to nastrúham syr.
-
4
Tak isto urobím ešte raz a nechám aspoň 15 min postať.
-
5
Potom cesto rozvaľkám na 2 cm a vykrajujem.Okrajky iba poskladám k sebe.
-
6
Ukladám na pomastený plech,
-
7
Potriem rozšľahaným vajcom a posýpem sezamom.
-
8
pečiem do zlatistá na 180-200°C.Dobrú chuť.
to nič,že sklzli,hlavne že chutili.Pozdravujem!