Prekladaná terina s kapiou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Plátky želatíny namočíme na 10 minút do studenej vody. Morčacie prsia vcelku uvaríme v osolenej vode. Mäso vyberieme, necháme vychladnúť a nakrájame na plátky.
- V šľahačkovej smotane rozpustíme karí a osolíme. Privedieme k varu a pridáme vo vode namočené plátky želatíny. Smotanu necháme pri izbovej teplote pomaly vychladnúť asi na 30 °C.
- Plátky kapie dáme odkvapkať na sito. Do formy na srnčí chrbát vystlanej potravinovou fóliou postupne vrstvíme plátky morčacieho mäsa, kapie bez nálevu, plátky syra a zalievame vlažnou smotanou s karí.
- Necháme v chladničke 12 hodín odstáť, potom studený pokrm vyberieme z formy a krájame na plátky. Podávame s ľadovým šalátom a pestom z medvedieho cesnaku.
|