Foto: marijanka712
V pôstnom čase má napadla takáto špecialita.Vianočku použiť na žemlovku - robím jú velmi často u nás sa ujala velmi dobre . Do konca Zobraziť celý popisV pôstnom čase má napadla takáto špecialita.Vianočku použiť na žemlovku - robím jú velmi často u nás sa ujala velmi dobre . Do konca klasickú žemlovku už nerobím vôbec . Naviedla ma na to moja priatelka asi pred 8 rokmi ked som na rychlo nevedela čo vykúzliť na sobotný obed.Mala velký úspech a preto vám ju predkladám tak ako ju robím ja:
porcie
príprava
na 230 C °C
Postup
-
1
Najprv si vymastíme maslom pekáč, jenskú misu .Vianočku pokrájame na asi tak 1cm rezy.Pripravíme si tvarohovú plnku. Tvaroh, žltka / 2ks/ vymiešam aj s 1 van. cukrom , hrozienky a všetko dopre prepracujem. Jablká postrúham a kto má rád môže troška posypať škoricou ja na nich nedávam nič.
-
2
do mlieka dáme 2 žltka a 1 van. cukor vyšlaháme a namáčame vianočku v pripravenom mlieku
-
3
ukladáme na dno pekáča
-
4
potriem lekvárm
-
5
posypem orechami
-
6
dám tvarohovú plnku
-
7
na tvaroh zvyknem dať nejake sezonné ovocie a ked nemám tak mrazené slivky tč. boli tak zapratané v mrazničke , že som sa k ním nedopracovala tak je bez na to dám postrúhané jablká
-
8
zasypem orechami a opäť dávam zbytok vianočky na ktorú dám zbytok masla
-
9
vložim do rúry na cca 20 min 230st.upiecť do chrumkva
-
10
tesne pred dopečením vytrepem bielka s 3PL cukru a natriem na vrch
-
11
a dám ešte na 10 minut zapiecť
-
12
finitto ked vychladne porcujem môže sa konzumovať teplé aj ako dezert.
Diskusia k receptu