Foto: eraserhead
Pražma zlatá (Sparus aurata) pre mňa vhodná aj na vianočný stôl, nakoľko vyprážaný kapor u mňa nemá ani najmenšiu šancu.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Ryby zbavíme vnútorností, šupiny môžeme ponechať.
-
2
Z bielkov spravíme tuhý sneh, ktorý jemne zamiešame do soli.
-
3
Do brucha dáme vetvičku rozmarínu a cesnak. Môžete aj veľmi jemne koreniť čerstvo namletým čiernym korením - (žiadne korenie na ryby)
-
4
Na pečiaci papier dáme vrstvu soli so snehom a uložíme ryby. Obložíme bylinkami ktoré nám ostali.
-
5
Celú rybu zakryjeme zvyškom solnej hmoty a spravíme niekoľko priečnych rýh. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 30-35min (závisí od veľkosti ryby)
-
6
Vyberieme z rúry a necháme ešte 5 minút oddychovať. Opatrne rozoberáme vzniknutú krustu
-
7
Žĺtka čo ostali som zmiešal s parmezánom a natrel som s tým cukinu, nechal som krátko zapiecť v rúre.
Chcem sa opýtať koža sa ti neodlúpne?
recept výborný, v soli som už robila.... gratulujem k výhre .-)
konštruktívnu kritiku mám rád
neviem čím to mohlo byť spôsobené že ryba bola slaná, použila si hrubozrnnú soľ? bielka vyšľahané na tuhý sneh tak aby z tej soli neostala kaša a nezačala sa rozpúšťať, po nanesení soľnej hmoty okamžite do vyhriatej rúry. Kožu z ryby pred konzumáciou treba dať dole, preto ani nie je potrebné dávať dole šupiny. Iné ma nenapadá. Tiež by mi nechutila keby bola slaná, neobľubujem ja ani moja rodina slané jedlá a u nás doma nenájdeš ani ten podnos so soľou a korením.
Pre moju pani ktorá obľubuje pstruhov ich tiež občas pripravujem aj týmto spôsobom.