Pražma v soli (fotorecept)
Autor receptu: eraserhead
Pražma zlatá (Sparus aurata) pre mňa vhodná aj na vianočný stôl, nakoľko vyprážaný
kapor u mňa nemá ani najmenšiu šancu.
2 porcie |
10 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Ryby zbavíme vnútorností, šupiny môžeme ponechať.
- Z bielkov spravíme tuhý sneh, ktorý jemne zamiešame do soli.
- Do brucha dáme vetvičku rozmarínu a cesnak. Môžete aj veľmi jemne koreniť čerstvo namletým čiernym korením - (žiadne korenie na ryby)
- Na pečiaci papier dáme vrstvu soli so snehom a uložíme ryby. Obložíme bylinkami ktoré nám ostali.
- Celú rybu zakryjeme zvyškom solnej hmoty a spravíme niekoľko priečnych rýh. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 30-35min (závisí od veľkosti ryby)
- Vyberieme z rúry a necháme ešte 5 minút oddychovať.
Opatrne rozoberáme vzniknutú krustu
- Žĺtka čo ostali som zmiešal s parmezánom a natrel som s tým cukinu, nechal som krátko zapiecť v rúre.