Pražma so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Autor receptu: podravka
Komerčný recept<br />
Grilovaná ryba ochutená rozmarínom a olivovým olejom , podávaná s jednoduchými varenými zemiakmi, tvorí
klasické jedlo v stredomorskom štýle.
Postup
- Vymiešame jednu lyžicu vegety s olivovým olejom, kým sa nespoja. Vmasírujeme do kože ryby.
- Rybu grilujeme na rozpálenom grile a pravidelne potierame rozmarínovou vetvičkou namočenou v zmesi olivového oleja a vegety.
- Kým sa ryba griluje, pripravíme si pesto z najemno rozmixovaného pretlačeného cesnaku a listov petržlenovej vňate.
- Zemiaky uvaríme v šupke, necháme krátko vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kolieska. Pridáme na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, pokvapkáme olivovým olejom a balsamicom a premiešame.
- Hotovú rybu potrieme cesnakovo-petržlenovým pestom, pokvapkáme olivovým olejom a podávame so zemiakovým šalátom.