Pražma so zemiakmi a jarnou cibuľkou

Autor receptu: podravka

Komerčný recept<br /> Grilovaná ryba ochutená rozmarínom a olivovým olejom , podávaná s jednoduchými varenými zemiakmi, tvorí klasické jedlo v stredomorskom štýle.

6
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Vymiešame jednu lyžicu vegety s olivovým olejom, kým sa nespoja. Vmasírujeme do kože ryby.
  2. Rybu grilujeme na rozpálenom grile a pravidelne potierame rozmarínovou vetvičkou namočenou v zmesi olivového oleja a vegety.
  3. Kým sa ryba griluje, pripravíme si pesto z najemno rozmixovaného pretlačeného cesnaku a listov petržlenovej vňate.
  4. Zemiaky uvaríme v šupke, necháme krátko vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kolieska. Pridáme na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, pokvapkáme olivovým olejom a balsamicom a premiešame.
  5. Hotovú rybu potrieme cesnakovo-petržlenovým pestom, pokvapkáme olivovým olejom a podávame so zemiakovým šalátom.