Pražená quinoa
Pražená quinoa
Autor receptu: ryzasos
Určite ste už počuli o praženej ryži. Počuli ste už však o praženej quinoe?* V tomto recepte sa jeho tvorkyňa, Maťka zo Stvory z
kuchyne, inšpirovala praženou ryžou a vytvorila tak jedinečný recept, ktorý sa hodí na obed, či večeru. Vyskúšajte tento recept
so SOS Quinoou.
2 porcie |
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Quinou premyte a uvarte podľa návodu na obale tak, aby bola nadýchaná.
- V miske rozbite jedno vajíčko a vyšľahajte ho vidličkou. Osmahnite ho na panvici na rastlinnom oleji a odložte bokom.
- Cibuľu nakrájajte na tenké pásiky a osmahnite na panvici do zlatista. Kuracie prsia očistite a nakrájajte na kocky. Pridajte ku cibuli a restujte.
- Pridajte zmes mrkvi a hrášku a restujte, kým sa chute neprepoja.
- Potom pridajte uvarenú quinou, vajíčko a sójovú omáčku. Premiešajte a odstavte.
- Na panvici si pripravte volské oká tak, aby žĺtko ostalo tekuté.
- Do misky pridajte porciu restovanej quinoy, ozdobte vajíčkom, jarnou cibuľkou a okoreňte čiernym korením. Dobrú chuť.