Prasiatka plnené čokoládou, orechmi a ovocím
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
75 minút príprava |
15 minút na 190 °C |
Postup- Vykysnuté cesto rozvaľkáme a vykrojíme 28 koliesok s priemerom 8 cm a 14 koliesok s priemerom 4 cm. Na polovicu väčšieho kolieska dáme plnku, okraje natrieme rozšľahaným vajíčkom, prikryjeme druhým kolieskom a okraje spojíme.
- Do malých koliesok vykrojíme dva malé otvory na rypáčik a zo zvyšku cesta vymodelujeme uši (malé trojuholníčky). Rypáčiky a uši prilepíme pomocou rozšľahaného vajíčka. Prasiatka uložíme na vymastený plech, potrieme zvyškom rozšľahaného vajíčka a necháme na plechu ešte 15 minút kysnúť. Potom prasiatka vložíme do vyhriatej rúry na 180–190°C a upečieme doružova. Vychladnutým prasiatkam namaľujeme bielou a tmavou čokoládou oči a necháme zaschnúť.
- Plnka: Čokoládu rozpustíme, pridáme posekané vlašské orechy, kandizované ovocie a spojíme slivkovým lekvárom. Dobre premiešame a plnkou naplníme cesto.
|