Prasiatka plnené čokoládou, orechmi a ovocím

Autor receptu: redakcia

4
porcie
75 minút
príprava
15 minút
na 190 °C

Postup

  1. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a vykrojíme 28 koliesok s priemerom 8 cm a 14 koliesok s priemerom 4 cm. Na polovicu väčšieho kolieska dáme plnku, okraje natrieme rozšľahaným vajíčkom, prikryjeme druhým kolieskom a okraje spojíme.
  2. Do malých koliesok vykrojíme dva malé otvory na rypáčik a zo zvyšku cesta vymodelujeme uši (malé trojuholníčky). Rypáčiky a uši prilepíme pomocou rozšľahaného vajíčka. Prasiatka uložíme na vymastený plech, potrieme zvyškom rozšľahaného vajíčka a necháme na plechu ešte 15 minút kysnúť. Potom prasiatka vložíme do vyhriatej rúry na 180–190°C a upečieme doružova. Vychladnutým prasiatkam namaľujeme bielou a tmavou čokoládou oči a necháme zaschnúť.
  3. Plnka: Čokoládu rozpustíme, pridáme posekané vlašské orechy, kandizované ovocie a spojíme slivkovým lekvárom. Dobre premiešame a plnkou naplníme cesto.