Potrhané rezne

Autor receptu: bublika

Vtip je v tom, že vyzerajú ako klasické ale....

30 minút
príprava

Postup

  1. kuracie rezne si nakrájame na hrubšie pásiky, postrúhame zemiaky aj mrkvu na drobno, pridáme vajcia, koreniny, za lyžicu kečupu aj horčice, trošku chilli omáčky (nemusí byť). pridáme múku, všetko dobre premiešame, až kým nevznikne cestíčko a necháme chvíľku odstáť.
  2. odstáte cesto si ešte premiešame a prípadne zahustíme múkou alebo rozriedime (ja som pridala trošku kečupu lebo bolo moc husté). takto pripravenú zmes potom vysmážame na dobre rozpálenom tuku či oleji. väčšou lyžicou (napríklad servírovacou) alebo žufankou naberáme hmotu a tvarujeme rezne v panvici. vzniklo to vlastne tak, že sa mi nechcelo vyberať jednotlivé kúsky z cestíčka a tak som si to uľahčila. ale je to sranda lebo raz máte v puse mäsko a raz len cestíčko :)
  3. k mäsku sme mali rýchlu omáčku: kyslá smotana a kečup v pomere 2:1, soľ, korenie a sušená bazalka...a ako prílohu zemiačky alebo šalátik ;) dobrú chuť