Posúchy s bryndzou a so slaninkou

Janka a Juraj Gálikovci
z hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 27. októbra 2015
Posúchy s bryndzou a so slaninkou
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
35 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
300 ml vlažná
1 ČL
 štipka
21 g
Plnka:
250 g
250 g
400 g
 štipka čerstvý

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny zmiešame a pripravíme vláčne cesto. Vykysnuté rozdelíme na malé bochníčky, ktoré necháme ešte podkysnúť a smažíme v rozpálenom oleji.

  2. 2

    Hotový langoš potrieme kyslou smotanou, posypeme bryndzou, dochrumkava opečenou slaninkou a troškou čerstvého kôpru.

Diskusia k receptu

zdezda
super malé langošíky, nie posúchy, posúchy sa nevysmážajú, alebo nemám pravdu? ukladám si :-)
maska10
tomuto sa hovori dobra vecera k tomu acidko a hrce za usami super
zivestriebro
Myslím, že posúch je najmä o tvare. Ani vlastne neviem, ako by sa to malo volať.A je to asi jedno...
evanaaa
No, posúch ani nie, toto je kypré kysnuté cesto a aj v bode 2) sa píše: hotový langoš potrieme.......ale iste dobré......
drajan
sú to langoše... robím síce trochu iný recept, pridávam do cesta aj zemiaky (zdajú sa mi chutnejšie) a dávam okrem klasickej oblohy aj bryndzu a chutia báječne