Pošírovaný králičí chrbát so špenátovou polentou

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Králičí chrbát očistíme, časť necháme s kostičkami, časť vykostíme a z časti urobíme roládu, ktorú naplníme slaninou a bazalkou. Všetko krátko opečieme a necháme pomaly variť v masle s čerstvými bylinkami. Polentu uvaríme vo vode s mliekom a trochou olivového oleja.
  2. Dochutíme soľou, čiernym korením a pomaly varíme, až je polenta hladká a mäkká. Hotovú polentu rozprestrieme na fóliu, položíme na ňu blanšírovaný špenát a zabalíme z nej roládu. Roládu pomaly varíme asi 40 minút.
  3. Roládu necháme vychladnúť a nakrájame z nej jednotlivé porcie, ktoré rozpečieme v rúre. Zeleninu blanšírujeme a opečieme na masle.