Pórový šalát s olivami a pomarančom

Autor receptu: martinis

Netradičná úprava pórového šalátu : s čiernymi olivami, pomarančom a vajíčkom na mäkko ;)

1
porcia
15 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Som si takmer istý, že väčšina z vás takýto pórový šalát nepozná. Ak sa však nebojíte trocha odvážnejšej kombinácie chutí a máte po ruke všetky potrebné suroviny, skúste si ho pripraviť a myslím, že nebudete sklamaní :))
  2. Základom je pekný veľký pór. Omyjeme ho, priečne rozrežeme na polovicu a tú ešte na polovice. Každú z polovíc pozdĺžne nakrájame na tenké rezančeky - je to veľmi jednoduché :)
  3. Rezančeky póru dáme do misy, osolíme štipkou soli a trošku popritláčame. Zálievku pripravím len z dvoch surovín - šťavy z polovice citróna a 2 lyžíc dobrého olivového oleja, takže nič komplikované, no aj tak chutné ;)
  4. Vajíčko dáme uvariť do vody na mäkko - čiže na 3 minúty. Kým sa varí, ošúpeme si pomaranč, rozdelíme ho na mesiačiky a tie pokrájame na polovice, pridáme k póru.
  5. Zhruba 60 gramov čiernych olív (použil som Borges, boli výborné) poprekrajujeme na polovice a taktiež prihodíme do misy. Všetko zalejeme zálievkou, premiešame a pripravíme do misky.
  6. Vajíčko opatrne ošúpeme, položíme na šalát a jemne natrhneme. Celý šalát ešte po povrchu okoreníme a podávame s pečivom. Ja som si zvolil opäť ciabattu a posypal ju oreganom a poviem vám, že väčšiu dobrotu som ešte nejedol :-)