Foto: mariamka
Mala som chuť na niečo studené, tak som urobila takúto zmrzlinu, mierne šmrncnutú vianočným duchom.
Postup
-
1
Nachystáme si suroviny (plus šľahačka, citrón, cukor...).
-
2
Z 2 pomarančov škrabkou na zemiaky natenko ošúpeme kôru, dáme do kastrólika. Zvyšnú dužinu očistíme od bielej šupy a nakrájame na kocky. Dáme do kastrólika, pridáme hrozienka, vodu, cukor, korenie a škoricu. Povaríme 5-10 minút, vypneme a necháme vychladnúť a vylúhovať.
-
3
Voňavá zmes po vylúhovaní.
-
4
Chcela som pôvodne všetko zmixovať, ale dužina aj hrozienka pekne napučali a zmäkli, tak nebol dôvod. Akurát kôru som vybrala a pokrájala nadrobno a vrátila späť. V konečnom dôsledku v tom bola trošku horká, ak vám to vadí, vyberte ju, alebo jej použite menej.
-
5
Vyšľaháme 3 šľahačky, pridáme vychladnutú pomarančovú zmes a šťavu z 1 citróna a 1 pomaranča. Ono sa tam pýta niečo kyslasté na osvieženie, to už poznáte podľa vlastnej chuti. Premiešame a dáme mraziť.
-
6
Ako už viete, počas mrazenia treba občas premiešať, aby sa nevytvárali ľadové kryštály.
-
7
Je to trochu netradičné, ale verte mi, že chutí skvele. Pochutili sme si všetci, možno osloví aj vás :)
Diskusia k receptu