Pomarančovo-perníková zmrzlina (fotorecept)

Autor receptu: mariamka

Mala som chuť na niečo studené, tak som urobila takúto zmrzlinu, mierne šmrncnutú vianočným duchom.

Postup

  1. Nachystáme si suroviny (plus šľahačka, citrón, cukor...).
  2. Z 2 pomarančov škrabkou na zemiaky natenko ošúpeme kôru, dáme do kastrólika. Zvyšnú dužinu očistíme od bielej šupy a nakrájame na kocky. Dáme do kastrólika, pridáme hrozienka, vodu, cukor, korenie a škoricu. Povaríme 5-10 minút, vypneme a necháme vychladnúť a vylúhovať.
  3. Voňavá zmes po vylúhovaní.
  4. Chcela som pôvodne všetko zmixovať, ale dužina aj hrozienka pekne napučali a zmäkli, tak nebol dôvod. Akurát kôru som vybrala a pokrájala nadrobno a vrátila späť. V konečnom dôsledku v tom bola trošku horká, ak vám to vadí, vyberte ju, alebo jej použite menej.
  5. Vyšľaháme 3 šľahačky, pridáme vychladnutú pomarančovú zmes a šťavu z 1 citróna a 1 pomaranča. Ono sa tam pýta niečo kyslasté na osvieženie, to už poznáte podľa vlastnej chuti. Premiešame a dáme mraziť.
  6. Ako už viete, počas mrazenia treba občas premiešať, aby sa nevytvárali ľadové kryštály.
  7. Je to trochu netradičné, ale verte mi, že chutí skvele. Pochutili sme si všetci, možno osloví aj vás :)