Pomarančovo-makový nepečený koláčik
Foto: blissofplants
Do plnky som použila iba 2 PL cukru, keďže datle sú prirodzene sladké... Ak máte ale radi sladšie, kľudne použite viac cukru ? Zobraziť celý popisDo plnky som použila iba 2 PL cukru, keďže datle sú prirodzene sladké... Ak máte ale radi sladšie, kľudne použite viac cukru ? Ak sa vyhýbate kokosovému oleju, môžete ho v plnke nahradiť hustou časťou kokosového mlieka z konzervy.
Suroviny
Korpus: | |
120 g |
|
10 ls |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
Plnka: | |
220 g (namočené cez noc vo vode) |
|
2 PL |
|
z 2 pomarančov |
|
1 PL |
|
4 PL |
|
Navrch: | |
|
|
|
Postup
-
1
Všetky ingrediencie na korpus rozmixujeme v mixéri kým nezískame lepkavú konzistenciu.
- 2
Zmes dáme do formy (použila som formu na banánový chlebík) a necháme v chladničke kým pripravíme plnku.
- 3
Ingrediencie na plnku okrem maku rozmixujeme v mixéri do hladka. Primiešame do plnky mak a dáme na povrch korpusu . Necháme v mrazničke niekoľko hodín.
- 4
Pred podávaním, nakrájame na kocky, ozdobíme obľúbeným ovocím a roztopenou tmavou čokoládou.
Tiež nepečený zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem pekne 🤗
Ďakujem velmi pekne 🌟💝🍓
Ďakujem 🤗🌟
Ďakujem 🤗😍
Ďakujem milá Oli😍🤗
Ďakujem velmi pekne 🤩❤