Pomarančovo-bazalkový koláč (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Tento recept mam z australskej sutaze My Kitchen Rules. Zvlastna kombinacia bazalky a pomarancovej kory a stavy ma zaujala. Kolac som vyskusala a musim povedat, ze vsetkym nam chutil.
6-8 porcií |
20 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Muku som si pomiesala s posekanou bazalkou, nastruhanou pomarancovou korou a praskom do peciva.
- Zmaknute maslo som vymiesala s cukrom, potom som postupne
- do masla zamiesala vajicka.
- K maslu som potom pridala muku s praskom do peciva, nastruhanu pomarancovu koru, pomarancovu stavu, nasekane bazalkove listy a pomarancovu marmeladu. Vsetko som spolu premiesala.
- Cesto som naliala do vymastenej a mukou vysypanej formy 11/22 cm. Vhodna je aj okruhla forma priemeru 20cm. Cesto som piekla vo vyhriatej rure 180C 45 minut.
- Pokym sa mi kolac piekol uvarila som si sirup. Do kastrola som dala cukor, pomarancovu stavu, nastruhanu pomaravcovu koru a vodu. Nechala som to zovriet a sirup som varila pokym mi nezhustol. Bolo to asi 5 minut.
- Upeceny kolac som vyklopila a este teply poliala polovickou pomarancovym sirupom. Druhu polovicku sirupu som si nechala na poliatie zmrzliny, ktoru som podavala s kolacom.
- Odfotila som pomarancovu marmeladu, ktoru som som pouzila do tohto kolaca.