Pomarančovo-bazalkový koláč (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Tento recept mam z australskej sutaze My Kitchen Rules. Zvlastna kombinacia bazalky a pomarancovej kory a stavy ma zaujala. Kolac som vyskusala a musim povedat, ze vsetkym nam chutil.

6-8
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Muku som si pomiesala s posekanou bazalkou, nastruhanou pomarancovou korou a praskom do peciva.
  2. Zmaknute maslo som vymiesala s cukrom, potom som postupne
  3. do masla zamiesala vajicka.
  4. K maslu som potom pridala muku s praskom do peciva, nastruhanu pomarancovu koru, pomarancovu stavu, nasekane bazalkove listy a pomarancovu marmeladu. Vsetko som spolu premiesala.
  5. Cesto som naliala do vymastenej a mukou vysypanej formy 11/22 cm. Vhodna je aj okruhla forma priemeru 20cm. Cesto som piekla vo vyhriatej rure 180C 45 minut.
  6. Pokym sa mi kolac piekol uvarila som si sirup. Do kastrola som dala cukor, pomarancovu stavu, nastruhanu pomaravcovu koru a vodu. Nechala som to zovriet a sirup som varila pokym mi nezhustol. Bolo to asi 5 minut.
  7. Upeceny kolac som vyklopila a este teply poliala polovickou pomarancovym sirupom. Druhu polovicku sirupu som si nechala na poliatie zmrzliny, ktoru som podavala s kolacom.
  8. Odfotila som pomarancovu marmeladu, ktoru som som pouzila do tohto kolaca.