Pomarančové medovníčky fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 19. decembra 2011
Pomarančové medovníčky (fotorecept)
Foto: rennatte

Práve sa dojedla prvá várka tohtoročných medovníkov, ktorá mala veľmi pozitívne ohlasy na výbornú chuť aj kvalitu, lebo sú mäkké hneď po upečení a Zobraziť celý popisPráve sa dojedla prvá várka tohtoročných medovníkov, ktorá mala veľmi pozitívne ohlasy na výbornú chuť aj kvalitu, lebo sú mäkké hneď po upečení a aj počas ďalších dní, tak sa chystám zarobiť na druhú várku a podeliť sa s vami o vlastný recept, ktorý vznikol z viacerých osvedčených surovín a pomerov v rôznych receptoch.

80
porcií
90 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
1 kg
250 g
3 ks celé
100 ml
200 g
125 g klasické (nie margarín)
2 KL
1 PL
1 PL
1/2
Poleva:
druhá 1/2
3 PL
 na potretie




Postup

  1. 1

    Maslo, cukor a vajcia vymiešame, pridáme med a šťavu z pomaranča (pomaranč dobre umyjeme pod tečúcou teplou vodou a nastrúhame si kôru na jednu KL, potom prekrojíme a z polovice vytlačíme šťavu)

    Pomarančové medovníčky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku preosejeme s kakaom, sódou bikarbónou a medovníkovým korením (klinčeky, škoricu a aníz, z každého 1KL pomelieme na kavovom mlynčeku)

    Pomarančové medovníčky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme pomarančovú kôru a vymiešanú tekutú zmes a mlieko, vypracujeme tuhé medovníkové cesto, ak treba prilejeme aj viac mlieka,,,záleží na kvalite múky a veľkosti vajec

    Pomarančové medovníčky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto rozdelíme na dve časti, zabalíme do sáčku a dáme na noc do chladničky

    Pomarančové medovníčky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto vyberieme aspoň hodinu pred spracovaním z chladničky, vyvaľkáme na hrúbku 7mm až 1 cm a pomocou formičiek vykrajujeme rôzne vianočné motívy, ukladáme na plech s papierom na pečenie do niektorých pridám kúsok vlašského orecha

    Pomarančové medovníčky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme vo vyhriatej rúre 5 až 10 minút, netreba viac aby sa nevysušili. Po upečení ešte horúce potrieme rozšľahaným vajíčkom, budú pekné lesklé.

    Pomarančové medovníčky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Z druhej polovice pomaranča vytlačíme šťavu, prelejeme cez sitko, aby v šťave neostali zvyšky pomaranča, pridáme cukor a vymiešame na hladkú hmotu

    Pomarančové medovníčky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Medovníčky vrchnou stranou ponárame do cukrovej polevy a necháme vyschnúť, alebo špáradlom nanášame na medovník rôzne čiary, bodky, podľa fantázie

    Pomarančové medovníčky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Niektoré zdobím farbami v tubičkách od Dr.Oetkera Prajem ŠŤASTNÉ A VESELÉ VIANOCE :-)

    Pomarančové medovníčky (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

baboja
Pomarancove som este nevidela,nepocula,ale vyzeraju zaujimavo.Medovnicky sice uz mam,ale neda mi nevyskusat aj tieto.Urcite krasne vonaju.
valeri
tak takéto ešte nemám, ukladám do zbierky :-))
marlenka88
Pred týždňom som upiekla tieto medovníčky a už je po nich:-))) sú úžasné, akurát chystám ďaľšiu várku, dúfam, že do Vianoc vydržia:-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia