Foto: zirafninka1
Inšpiráciou pre mňa bola torta http://varecha.pravda.sk/recepty/tocena-cokoladova-torta-fotorecept/12905-recept.html , ktorú pridala @lucylee.
Suroviny
Cesto: | |
80 g |
|
4 ks |
|
130 g |
|
20 g |
|
1/2 KL |
|
štipka |
|
2 - 3 PL |
|
horúca |
|
Krém: | |
5 ks |
|
145 g |
|
80 g |
|
10 g |
|
500 ml |
|
Postup
-
1
Cesto: Oddelíme žĺtka od bielkov. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme vodu. Znovu prešľaháme. Postupne pridávame múku zmiešanú s kypriacím práškom a soľou. Na záver do cesta zľahka zapracujeme tuhý sneh z bielkov.
-
2
Cesto vylejeme na veľký plech a upečieme.
-
4
Jogurt a cukor vymiešame do hladka.
-
5
Dva pomaranče odšťavíme. Šťavu zmiešame s práškom agar a na miernom ohni zohrievame do rozpustenia agaru.
-
6
Mierne vychladnutú, hustnúcu agarovú tekutinu pomaly pridávame k jogurtu s cukrom. Vymiešame do hladka a pridáme 250 ml ušľahanej šľahačky.
-
7
Zvyšne tri pomaranče očistíme, tak aby nám zostalo čo najmenej bielej šupky a nakrájame ich na malé kúsky.
-
8
Kúsky pomarančov pridáme ku krému, zamiešame.
-
9
Krém navrstvíme na vychladnuté cesto. Cesto s krémom nakrájame na 5 rovnakých (5 cm) pásov.
-
10
Prvý pás stočíme do roládky. Okolo nej postupne obtáčame ďalšie pásy. Na záver som všetko spevnila tortovou obručou.
-
11
Tortu necháme stuhnúť a ozdobíme zvyšnou šľahačkou.
do KK
www.planetafood.sk/product/sk/Riasy-agar-agar-10g...
A vsetkym dakujem za mile komentare.
Maliny v recepte budu fajn, ci pouzit stuzovac? neviem. Pouzila som ho len raz v zivote v inom recepte. Ale myslim ze ano, ze by to nevadilo.